Даниел Димитров, по-известен като Данчо Релето от бандата за отвличания

...
Даниел Димитров, по-известен като Данчо Релето от бандата за отвличания
Коментари Харесай

Данчо релето от „Наглите“ – част от разбитата в Бургас банда автокрадци

Даниел Димитров, по-известен като Данчо Релето от бандата за отвличания на богаташи „ Наглите “, е разследван от Министерство на вътрешните работи като част бандата автоджамбази, разрушена преди дни в област Бургас.

 

При полицейската акция, извършена при започване на седмицата във Враца и Бургас, бяха арестувани 11 индивида, обединени в незаконна мрежа за кражба, продажба и разфасоване на части на скъпи возила.

 

Министерство на вътрешните работи продължава издирването на Данчо Релето като част от мрежата на автоджамбазите, откакто бе махленски като един от хората, снабдявали част от задържаните джамбази с техника за отключване и запалване на коли. Твърди се, че е посредничил и при покупко-продажбите с крадени авточасти.

 

Разплитането на схемата е почнало в средата на предходната седмица, откакто в Слънчев бряг единствено за няколко часа били отмъкнати два джипа „ Инфинити “ от курортисти. Ченгетата от Бургас открили, че крадените коли отпътуват по автомагистрала „ Тракия “ към Сливен, само че оборудвани с подправени регистрационни табели. Возилата се разфасовали в някогашна селскостопанска сграда в сливенското село Гавраилово.

 

В депото са открити 4 крадени джипа и автомобил „ Рено “, както и голям брой мотори, брони, седалки, джанти и други авточасти, които били изпращани на търговци на авточасти из цялата страна. Арестувани са и петима мъже, като след това те са освободени.

 

В хода на полицейската интервенция в хотелски стаи в Слънчев бряг, са били задържани трима джамбази от Враца и Видин, открили се в курортния комплекс още при започване на месец юни. Предполага се, че триото. нарушители е отмъкнало над 10 скъпи возила по Южното Черноморие единствено за последния месец. При арестите на бандитите е открита техника, с която крадците сканирали сигнала от заключващите устройства и правели ключове близнаци, с които след това задигали джиповете. Твърди се, че устройствата са били подсигурявани от Данчо Релето. Той не е измежду задържаните, защото напуснал Слънчев бряг седмица преди акцията на Министерство на вътрешните работи да бъде извършена. Според полицейски източник, Релето е търсен със прикрит бюлетин на Министерство на вътрешните работи.

 

Само преди 3 месеца – в средата на месец април т.г., Данчо Релето беше задържан дружно с автоджамбазина Петър Берберов за кражба на джип „ Тойота “, отвлечен през нощта от паркинг пред жилищен комплекс в столичния ж.к. „ Младост “4. Половин час след дръзката кражба Данчо Релето и сподвижникът му Берберов бяха закопчани от полицията в гараж на другия завършек на София – в „ Надежда “. Впоследствие обаче Даниел Димитров беше пуснат от ареста против парична гаранция от 3 000 лева

 

Залавянето на Данчо Релето с крадена кола пристигна единствено 15 месеца след предварителното му освобождение от пандиза поради... положително държание. Бандитът трябваше да излежи в пандиза 18-годишна присъда поради присъединяване му във всичките 13 отвличания на „ Наглите “, само че през

януари 2022 година беше амнистиран от съда цели 6 години по-рано след позитивни мнения, дадени от представителите на администрацията на пандиза, на прокуратурата и на полицията. Релето е работил зад стените на пандиза, което е понижило наказването му с 4 година и на процедура са му оставали да лежи още две години, стана ясно след предварителното му освобождение.

 

Прокуратурата в София към момента не е внесла в съда обвинителен акт против Данчо Релето за крадения автомобил, с който беше хванат в хранилище в „ Надежда “ терористът от „ Наглите “. Заради това вместо да бъде върнат назад в пандиза, Данчо Релето продължава да краде първокласни коли и да взе участие в престъпни мрежи по разфасоването и препродажбата им. Твърди се, че след последния си арест в София Димитров практикува незаконния поминък по Южното Черноморие и в Пловдив взаимно с джамбази от Враца.

 

Още преди да бъде задържан през есента на 2009 година като част от бандата за отвличания „ Наглите “, Даниел Димитров – Данчо Релето е имал над 15 полицейски арестувания за крадени возила, като нито едно от тях не е приключило с неоправдателна присъда, напомнят познавачи на родния ъндърграунд.

Инфо: Уикенд

Тагове: Даниел Димитров – Данчо Релето „ Наглите “ Петър Берберов автоджамбази луксозни коли
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР