Данъкът се изчислява спрямо мощността на автомобила, а след това

...
Данъкът се изчислява спрямо мощността на автомобила, а след това
Коментари Харесай

Буквално Ще Ви Прилошее, Когато Разберете С Колко Скача Данъкът На Автомобили Над 10 Години!

Данъкът се пресмята по отношение на мощността на автомобила, а по-късно сумата се умножава по коефициент за възрастта на колата. Той съществуваше и до момента, само че беше с по-различни стойности.

След това полученият резултат се умножава по екокомпонент – коефициент за екологична категория, написа " 24 часа ".

Най-ниски са стойностите за коли категория " Евро 6 ", който е 0.40-0.60. Това значи, че коли, които извършват този актуален еко стандарт ще заплащат до 60% по-нисък налог. Само за съпоставяне, коли първа еко категория са с двойно и даже тройно по-голям коефициент – 1.30-1.40.

За колите над 20-годишна възраст прибавянето на двата съставния елемент подвига налога доста. За коли със 100 конски сили в този момент се заплаща минимум 110 лв. налог. С измененията, обаче, сумата може да доближи до 170 лева Отпада и досегашната отстъпка, която се даваше за съществуване на катализатор.

Намаление ще има за колите на възраст сред 10 и 15 година За по-мощна кола с мотор с 235 конски сили, която се движи в София, данъкът към този миг е 404 лева Догодина сумата ще падне до 360 лева

Мощните коли, обаче, ще заплащат много повече. Тези, които имат мотори с над 328 конски сили, ще се таксуват от 2.10 до 6.30 лева на конска мощ. Толкова високи стойности се вкарват за пръв път в закона.

Според измененията колкото по-малко замърсява колата, толкоз по-голяма отстъпка от налога ще има. Това е годно за коли с екостандарт най-малко " Евро 4 " - т.е. създадените след 2006 година За тази категория данъкът може да падне с 20%.

Въвеждането на екологичния съставен елемент компенсира ненапълно досегашната процедура, при която притежателите на нови коли плащаха надалеч повече, макар че транспортните им средства замърсяват въздуха минимум.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР