Данъчните в Бургас са хванали касови бележки на китайски език

...
Данъчните в Бургас са хванали касови бележки на китайски език
Коментари Харесай

НАП затварят магазини заради касови бележки на китайски

Данъчните в Бургас са хванали касови бележки на китайски език вместо фискални бонове в три магазина. Служителите на приходното ведомство настояват, че до в този момент не са попадали на сходни случаи.
Три огромни магазина в Бургас, продаващи китайски артикули, ще бъдат запечатани от Националната организация за приходите. При инспекция на правилото на тайния клиент, екипи от звеното " Фискален надзор " на приходната организация в Бургас са се " натъкнали " на любопитна обстановка.

При възнаграждение на направените покупки вместо фискален бон са получили записка на китайски език.

Контролните дейности са били едновременни в трите магазина, като на някои от екипите въобще не е бил публикуван фискален бон. След легитимация на инспекторите по приходите, при последващите контролни дейности са били открити и други нарушавания, измежду които разлики в касовите наличия.

Това заяви началникът на отдел " Оперативни действия " на звеното " Фискален надзор " към НАП-Бургас Даниел Вълканов.

Не сме попадали до момента на сходна обстановка. Най-вероятно става дума за програмен продукт за стоковите наличия. Той е обвързван с принтер, от който вместо наложителните фискални бонове, след възнаграждение от страна на клиента, се издава записка с надпис на закупената стока на български, а всичко останало по бележката е на китайски език.

Интересно е, че магазините разполагат с касови апарати, само че рядко ги употребяват. Като начало комерсиалните обекти ще бъдат запечатани, сподели Вълканов.

На обектите ще бъдат осъществени и спомагателни инспекции за определяне на действителния размер на дължимия, само че невнесен налог.

От Национална агенция за приходите припомнят, че издаването на фискални бонове би трябвало да става незабавно след заплащането на стоката, а не след категорично увещание или гледище от страна на клиента.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР