Данъчни от "Оперативни проверки" излизат на протест заради решението на

...
Данъчни от "Оперативни проверки" излизат на протест заради решението на
Коментари Харесай

Данъчни протестират заради закриването на отдели с 300 служители


Данъчни от "Оперативни инспекции " излизат на митинг поради решението на управлението на Националната организация за приходите да закрие звената, в който работят 300 души.

Решението за закриването на "оперативния надзор " стига до чиновниците посредством известие във вътрешната система, в което се споделя, че от 1 май структурата към този момент няма да съществуват.

„ Научихме по най-безцеремонния метод на имейл, че ни уволняват, хора които са работили над 20 години в системата. Ръководството на Национална агенция за приходите подхожда по сталински способ - има човек има проблем - няма човек няма проблем”, съобщи Владимир Дамянов, чиновник в "Оперативен контрол”.

В послание до чиновниците си, изпълнителният шеф акцентира, че поради обвиняванията към хора от действен надзор се стига и до "рационалното решение " да се закрие звеното.

„ Ако има проблем в структурата с корупция това се потвърждава - това би трябвало да го реши съда. Изпълнителният шеф, пък бил и министъра не могат да взимат решения на тази база. Проблемът почва от горната страна - за рибата приказката я знаем”, съобщи Николай Наков от КТ "Подкрепа " в Национална агенция за приходите.

В отдела, който ще поеме инспекциите на магазини и хранилища, към този момент е разгласен конкурс. Уволнените могат да аплайват наедно с всички.

Говорителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров уточни, че няма гаранция, че всеки от идните да бъдат съкратени ще откри работа в новото звено. „ Конкурсът не предопределя просто преместването на едни хора на друго място. Неговата задача е да откри честни и квалифицирани хора, които да извършват тази функционалност. Презюмирането, че всички са маскари и корумпирани е надълбоко погрешно”, счита той.

Според управлението на Национална агенция за приходите има проблеми с успеваемостта на звената "оперативен надзор ", а и корупционният риск там бил прекомерно висок.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР