Данъчната служба на Швеция първа в света поиска от шведска

...
Данъчната служба на Швеция първа в света поиска от шведска
Коментари Харесай

Швеция първа в света поиска плащането на данъци в биткойни

Данъчната работа на Швеция първа в света изиска от шведска компания да погаси данъчното си обвързване на своите активи в биткойни.
Business Insider цитира шведските данъчни: “Ние би трябвало да търсим активи за облагане освен в домовете, гаражите и в банковите сметки, само че и в интернет” – твърди представител на данъчната работа на Швеция Йоханес Паулсон. Данъчните желаеха една от шведските компании да погаси данъчното си обвързване в размер на 23 000 шведски крони (около $2850), като преведе в бюджета на страната 0,6 биткойна от своя криптовалутен портфейл, открит от данъчните. Събраната по този метод цифрова валута ще бъде продадена посредством онлайн търг

Според финансовите специалисти, това е безспорен казус, който ще има огромно значение за одобряването на биткойна, а по-късно и другите криптовалути като законно платежно средство. Още повече, че за елементарните хора и за фирмите е по-изгодно да заплащат налозите, стоките и услугите в непрестанно поскъпващите биткойни. На 12 октомври курсът на най-популярната валута обнови абсолютния връх, като доближи равнище от $5150.

“Има доста биткойни в престъпното общество. Но до момента не можехме да предявяваме данъчни искания и да арестуваме за недекларирани активи. Сега всичко това ще се промени” – сподели Паулсон.

Неотдавна скандинавските учени предвидиха, че към 2023 година Швеция ще спре да употребява пари в брой.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР