Данъчна кампания с максимална събираемост на местни данъци и такси,

...
Данъчна кампания с максимална събираемост на местни данъци и такси,
Коментари Харесай

Започва кампанията с 5% отстъпка за местни данъци и такси в Монтана

Данъчна акция с оптималната събираемост на локални налози и такси, разгласи кметът на Монтана Златко Живков. От края на януари сеизпращаизвестие до всеки жител за годишните му отговорности.

До 30 април важи 5%отстъпка за налозите върху недвижимите парцели, транспортните средства, патентния налог и върху такса битови боклуци. Размерите им остават непроменени. Единственият налог,в който има увеличениес 0,5 на 100 е налога за придобиване на имущество.

От тази година отделът за локални доходи в община Монтана ще бъде управителен от нов шеф -Валерия Филипова. Тя ефинансист с опит в администрацията като основен специалист „ Автоматизирани системи за финансови планове “.

„ През последните 10 години община Монтана съумя да усили приходите си от 7 до 11 милиона лв. “, съобщи кметът Живков.Използват севсички благоприятни условия за това. Освен акциите и данъчната отстъпка с 5% в първите четири месеца на годината се подхващат и насилствени ограничения. За 2023 година са формирани 820 каузи против нередовни данъкоплатци. Несъбраните вземания са в размер на 2 210 000 лв..

От началото на годината до момента множеството второстепенни разпоредители с бюджетни средства – детски градини, учебни заведения, обществени услуги и други са внесли налозите си в общината.

Кметът на Монтана разчита образецът да бъде последван и от останалите държавни институции и най-много от бизнеса с огромна данъчна тежест.

„ Има нарастване на разноските приблизително с 20 % на всички общински услуги, а в това време налозите остават непроменени.Това състояние изисква изрядна събираемост и за това е апелът ни към всички наши съграждани да бъдат виновни и изчистят сметките си къмобщината, в умозаключение съобщи Живков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР