Дамян Дамянов, който днес беше назначен за зам.-министър на земеделието

...
Дамян Дамянов, който днес беше назначен за зам.-министър на земеделието
Коментари Харесай

ЕКСПРЕСНО: „Горският на Вълка“ стоя зам.-министър само 3 часа

Дамян Дамянов, който през днешния ден беше назначен за зам.-министър на земеделието изкара на поста единствено три часа. След като в 16 ч. Министерският съвет изпрати известие до медиите, че той поема поста, в 19 ч. беше конкретизирано, че той е освободен. Причината – открита е негова принадлежност към Държавна сигурност.

Докато Дамянов бе шеф на Югозападното държавно дружество през последните 3 години институцията бе раздирана от поредност от кавги, откакто стана ясно, че на брега на язовир „ Искър “ в едноименното държавно горско стопанство към това дружество изникнал триетажен противозаконен хотел на Румен Гайтански – Вълка, който сякаш бил ремонтирана остаряла работилница.

След дълга борба въпреки всичко съдът реши да се бутне противозаконния комплекс.

Според формалната визитка, публикувана от държавното управление, Дамянов има дълготраен управнически опит в областта на стопанисването. Повече от 10 години от професионалната му кариера е обвързвана с „ Югозападно държавно дружество “ ДП-Благоевград, където той поредно заема длъжностите заместник-директор и шеф.

Реклама

Земеделският министър във втория кабинет на ГЕРБ Десислава Танева го назначи за шеф на Югозападнато държавно дружество. Според осведомителната система ДАКСИ през 2014 година е в управата на „ Асоциация български дивеч “ дружно с Валентин Златев, Христо Стоичков, Тодор Батков и други, напомня „ Дневник “.

Преди няколко години името на Дамянов излезе в листата на чиновниците в Агенция по горите с принадлежност към структурите на Държавна сигурност. Той е назначен за шпионин през 1984 година в Пето ръководство на Държавна сигурност по-известно като Управление безопасност и охрана (Пето управление н (Управление сигурност и охрана), което се е грижило и за резиденциите на партийната номенклатура, и е уволнен през 1990 година В края на 1989 година Дамян Дамянов става шеф на Държавна дивечовъдна станция „ Витошко “.

Името на Дамянов е забъркано в нарушавания с публични поръчки и случаите намират място в Черната книга на държавните разхищения от 2019 година

Премиерът Николай Денков подписа заповеди и за освобождението на още двама заместник-министри, останали от предходния длъжностен кабинет.

По предложение на министъра на правораздаването Атанас Славов от поста си потегля Мария Павлова. Длъжността заместник-министър на външните работи освобождава Велислава Петрова.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР