Дамата от Битиков, чиито кости случайно бяха открити по време

...
Дамата от Битиков, чиито кости случайно бяха открити по време
Коментари Харесай

Какво е било менюто преди 54 века?

" Дамата от Битиков ", чиито кости инцидентно бяха открити по време на строителство в региона на Бранденбург край Берлин, най-вероятно е живяла преди 53-54 века - 3400-3300 години пр.Хр.

Жената е умряла на към 40-годишна възраст и е била съвременник на Йоци, " Ледения човек ". Неговата добре непокътната мумия беше открита в хладилник в Алпите на границата сред Австрия и Италия.

" Находката няма потенциалa на Йоци, само че е археологически рядка и доста забавна. Йоци беше открит в доста по-добро положение “, акцентира археологът Филип Раскошински. „ Той представляваше естествена мумия, при която се бяха запазили с изключение на костите и вътрешните му органи. При " Дамата от Битиков " ние се натъкнахме единствено на кости и на останки от облекла ".

„ Der Fund hat kein -Potenzial, aber er ist archäologisch selten und sehr interessant “
In Bietikow () ist das einer Frau aus der entdeckt worden.
— LWL-Museum für Archäologie | Herne (@LWLMuseumArchae)
Находката беше направена по време на подравнителни строителни работи за построяването на вятърни генератори.

Специалистите смятат, че дамата е била заровена по времето на неолита преди повече от 5000 години в свита поза. Това е бил един от най-древните способи за погребение на мъртвите.

Зъбите на неолитната жена са били доста похабени приживе, като много е потърпевш емайлът им. Това значи, че тя се е хранила с доста твърда храна, богата на фибри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР