Дали това правителство ще продължи управлението или ще има избори

...
Дали това правителство ще продължи управлението или ще има избори
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Нови избори или подмяна на част от кабинета - нещата са 1:1

Дали това държавно управление ще продължи ръководството или ще има избори - нещата са 1:1 . Това съобщи пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на Демократична България и заместник-председател на Народното събрание.

Трябва да се показва водачество и това би трябвало да бъде направено от министър-председателя (Кирил Петков), от неговия вицепремиер (Асен Василев) , да се потърси поддръжка на кардинална основа, сподели Атанасов.

Според него " няма нищо скандално " в това от депутати за обезпечаване на парламентарно болшинство .
 Бойко Борисов: Най-добрата актуализация е оставка
Бойко Борисов: Най-добрата актуализация е оставка

Борисов твърди, че Кирил Петков си купувал депутати с по 10 000 лева

ГЕРБ и Движение за права и свободи са подготвени в името на националното единодушие да поддържат някакво държавно управление вид " Беров " , разяснява Атанас Атанасов процесите в политическото пространство.

Съпредседателят на Демократична България счита, че от Има Такъв Народ се готвят да изискат третия мандат със същия министър председател, който предлагаха предходната година (Николай Василев) , означи Атанасов. По думите му " Николай Василев в последните седмици е станал хиперактивен ".

Според Атанасов доста значимо е " да не допуснем в България да бъде въобще поставян въпросът за нашето евроатлантическо участие ", само че по думите му подобен риск има.

" Една от значимите аргументи за дестабилизацията е войната в Украйна. В този тежък конфликт на Русия е нужен пробив в евроатлантическата общественост и тя работи доста старателно в тази посока. Руските специфични служби в България употребяват вътрешнополитическите пробойни в страната , с цел да може да провокират тази дестабилизация ", сподели Атанасов .

По думите му в един миг тази смяна в ситуацията може да докара до състояние България да не е сигурен съдружник в евроатлантическата общественост . Според него дейната съветска интервенция " се прави фино и тънко, както умеят съветските служби, през избрани канали ".

Картата " РСМ " се употребява от съветските служби и от Сърбия за дестабилизация, а Слави Трифонов вади това пред скоба , посочи Атанас Атанасов.

" Темата през днешния ден е изкуствено импортиран фактор . Да, има упования, има да вдигнем ветото, само че в България няма публични настройки, няма парламентарно болшинство , нито държавно управление, единомислещо, което да е готово да предприеме тази стъпка. "

Опитът на Петков и Василев да се еманципират от президента Радев също е проблем , счита Атанасов, за който " съветското въздействие в президентството е явно ".

Припомняме, в две поредни, назначени от президента Румен Радев.

" Българският ъндърграунд беше заченат и основан с присъединяване на съветската проведена престъпност, която се управлява от съветските служби ", уточни съпредседателят на " Демократична България ".

Атанасов напомни думи на някогашния боен в на закрито съвещание през февруари в Народното събрание преди началото на войната - " не се тормозете, всичко ще завърши за три дни ". Той акцентира, че силите, които " се пробват в този момент още веднъж да ни слагат в обстановката България да бъде във в действителност неутралитет, са едни и същи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР