Дали сме указания на ВиК дружествата да преустановят снемането на

...
Дали сме указания на ВиК дружествата да преустановят снемането на
Коментари Харесай

Спират отчитането на водомерите по домовете заради коронавируса

Дали сме инструкции на ВиК сдруженията да преустановят снемането на данни от водомерите за понижаване на контактите както сред инкасаторите и потребителите, по този начин и за опазване на живота и здравето на самите консуматори. Това заяви на брифинг министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова  Петя Аврамова Петя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 година Била е депутат от 42-то Народно, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Мярката, която вкарваме, ще бъде в границите на оповестеното изключително състояние до 29 март, добави тя.

„ Софийска вода “ анулира всички планувани визити по домовете

Указанията, които сме дали на ВиК операторите, са потребителите да могат да създадат своя самоотчет на водомерите по указаните способи, които са на интернет страниците на съответните ВиК сдружения – посредством телефони, посредством интернет страмницата, есемеси, тъй че да ограничим персоналния контакт сред инкасаторите и потребителите. ВиК сдруженията ще могат да залагат и служебни резултати там, където не е подаден самоотчет, като се основават на данни от предходен интервал за междинното ползване на клиента, съобщи Аврамова.

Тя оповести и подхванатите ограниченията по отношение на заплащането на сметките за вода. За да няма скупчване на хора, предлагаме нас потребителите да заплащат вероятните способи за заплащане на услугата посредством електронен превод, посредством банково заплащане на услугата посредством електронен превод, заплащане на гишетата на Български пощи и на касите на ВиК операторите. За да съхраним здравето и на потребителите, и на клиентите, в пространствата с касите ще се позволяват иограничен брой хора, според от размера на пространствата и броя на касите. Тези пространства ще се дезинфекцират, ще оборудваме чиновниците с защитни средства и ще съблюдаваме предложената отдалеченост от най-малко един метър, уточни районният министър.



Всички услуги, които министерството извършва дружно със своите подразделения – ДНСК, Кадастърът, ВиК операторите, ще бъдат изпълнявани, като ще заложим на електронен продан от информация. Ще помолим всички консуматори да се опитат да употребяват електронния метод на връзка при поискване на дадена услуга, уточни Аврамова.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР