Дали ще успеете в постигането на целите си или не

...
Дали ще успеете в постигането на целите си или не
Коментари Харесай

Как основател на успешна световна компания променя негативните си мисли?

Дали ще съумеете в постигането на задачите си или не зависи от потенциала ви да вярвате, че можете да го постигнете.

Дори и като някогашен основен изпълнителен шеф и съосновател на компанията собственик на вериги заведения за хранене Yum Brands, Дейвид Новак споделя, че е имало моменти, в които се е питал: Притежавам ли това, което е належащо?

За благополучие, той твърди, че е употребявал няколко умствени трика, които са му помогнали да построи по-голяма убеденост в себе си. Един от най-ефективните от тях е бил преоформянето на отрицателните мисли, които подкопавали вярата в личните му сили и качества.

Преоформянето е психическа техника, при която идентифицираме по какъв начин гледаме на дадена обстановка или преживяване и по-късно променяме гледната си точка.

Това не е упражнение за пожелателно мислене или за отказване на възприятията. Вашите усеща са знаци за това кое е значимо за вас, тъй че би трябвало постоянно да ги отчитате.

Целта е да намерите по-продуктивен метод да мислите за това против какво сте се изправили.

Преоформянето на “не” в “не все още” промени живота ми

Един елементарен трик за преоформяне е да добавяте “все още” към края на изреченията.

Новак твърди, че когато градял Yum Brands, желал компанията да се трансформира в международна мощ. В главата му обаче непрекъснато се появявал глас, който казвал: “не сме известни като одобрена интернационална компания.”

Това несъмнено било по този начин първоначално, само че един ден Новак решил да добави “все още” в края на тази мисъл: “Не сме съумяла интернационална компания... към момента.” Той споделя, че всякога, когато се чувствал надвит или нестимулиран, си повтарял това изречение.

Тази смяна му дава опция да повярва в себе си да подхваща смели опасности.

Новак придобива увереността, от която имал потребност, с цел да вземе значимото стратегическо решение да развива компанията в интернационален проект, което след това му се отплаща. В последна сметка, Yum Brands става една от най-големите компании за ръководство на вериги заведения за хранене в света с заведения за хранене в над 135 страни.

Как да преоформяте отрицателните си мисли

Добавяйки “все още” вие превръщате това, което е било завършек на диалога в ново начало.

Опитайте сами:

1. Помислете за нещо, което е отвън вашата зона на комфорт

Изберете нещо, което бихте желали да извършите. Това може да е да избягате цялостен маратон или пък - в случай че ненавиждате самолетите, това може да е да обиколите света.

2. Оформете го в изречение, употребявайки “не мога”или “не”

Пример: “Не мога да избягам цялостен маратон ”или “Не е допустимо да пътувам чак до Австралия.” След това кажете изречението на себе си на глас.

3. Добавете “все още” в края на изречението, след което го кажете още веднъж на глас

Използвайки образците нагоре то би звучало по следния метод: “Не мога да избягам цялостен маратон все още” или “Не е допустимо да пътувам чак до Австралия към момента.”

4. Сега си задайте въпроса: “Какво би трябвало да науча, практикувам или върша, с цел да направя по този начин, че това да се случи?”

Запишете си няколко неща, които могат да докара до превръщането на това в действителна опция.

Може би можете да ставате един час по-рано всяка заран и да започнете да ходите по 1.5 км. След това на идната седмица да увеличите дистанцията с още толкоз. Може да започнете да проучвате техники за разпределяне, които се употребяват постоянно при хора, които изпитват боязън от хвърчене.

Това е единствено упражнение. Просто вижте по какъв начин наподобява да гледате на тази “невъзможност” в друга светлина и да си представяте какво бихте създали друго, в случай че беше допустимо.

5. Дръжте тази техника за преоформяне на разположение

Когато сте изправени пред предизвикателна мисъл по отношение на започването на нещо ново, дръжте този инструмент на разположение.

Преоформянето може да помогне на разсъдъка ви да мисли по нов и по-истински метод. В последна сметка, никой от нас не е закрепен във времето. Всички ние сме в развой на работа и не е известно на какво сме способно, до момента в който не го реализираме.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР