Дали ще управляваме сами, ще решат избирателите. Това, което можем

...
Дали ще управляваме сами, ще решат избирателите. Това, което можем
Коментари Харесай

Тома Биков: Можем да гарантираме, че ние можем да управляваме - едно вече доста екстравагантно качество след последната година и половина

" Дали ще управляваме сами, ще решат гласоподавателите. Това, което можем ние да подсигуряваме е, че  можем да управляваме - едно към този момент много екстравагантно качество след последната година и половина, през които хора, които не могат да ръководят, се упражняваха на гърба на българските жители, без да кажат ясно кой ще заплаща за тяхното " образование ", сподели Тома Биков пред bTV.
 
Биков напомни, че ГЕРБ са управлявали в обединения, освен това и в четворна коалиция - нещо, което, съгласно него, се е позабравило. Не се загатва и фактът, че тяхната четворна коалиция е издържала 2 години и освен това е съумяла да одобри голям брой закони, в това число конституционни промени.
" След това управлявахме в двойна коалиция с Вътрешна македонска революционна организация. Не се изчерпват опциите за ръководство на страната. Имаме и качествата, и опита да сме носеща структура на едно ръководство ", напомни Биков.
 
Според него е неуместно някой да си показва, че една партия ще има болшинство след 2 октомври: " Ние не сме фантазьори, ние се съобразяваме с действителностите. Това, което сме длъжни да създадем в този момент в предизборната акция, е да покажем на хората какви планове имаме, какви са нашите хрумвания.  Оттам нататък, естествено, българските жители преценят кой да печели, кой да губи и кой да ръководи ", съобщи той.
 
" Важно е обаче всички които са в Народното събрание да се съобразят с вота на българите тъй като имаме три Народното събрание, в които този избор не беше разчетен и това е повода да се намираме в хронична политическа рецесия, от която изходът ще бъде все по-сложен, колкото повече тази рецесия продължава " - предизвести Биков.
 
Биков изясни и това, че политическата честност в демократичния свят изисква като си втора политическа мощ, в случай че няма някаква изключителна обстановка, или пък не бъдеш поканен в ръководството заради някаква причина, да кажеш, че си в съпротива:
 
" Това, което ние направихме. Когато си първа политическа мощ, ти би трябвало да носиш по-голямата част отговорност, а когато си изгубил изборите, не е добре да влезеш в ръководството. Последното българско постоянно държавно управление беше формирано от три обединения които бяха изгубили изборите и резултата го видяхме " - напомни той.
 
" Имаме един месец, в който да убедим българските жители, че ГЕРБ би трябвало да има толкоз огромна тежест в Народното събрание, че основаването на постоянно държавно управление, да бъде неизбежно. В противоположен случай рискуваме да отидем на още едни избори и да задълбочим още повече освен политическата рецесия, а и икономическите проблеми, както и опцията да намерим по-дългосрочно решения за газа " - е мнението на Биков.
 
ГЕРБ ще показа програмата си за ръководство - и краткосрочна, и дълготрайна. Според Тома Биков е време и Политическа партия най-накрая да излязат с някаква стратегия, с цел да знаят жителите по какъв начин тъкмо считат да ръководят, а не както до момента да се чудят кой път да заловен в цялостна обърканост, разясни той.
 
Биков саркастично означи и безумното съмнение на Кирил Петков, че не различен, а Борисов и ГЕРБ са викнали Марк Помпео -  някогашния държавен секретар на Съединени американски щати, с цел да " пропагандира " за шистовия газ. Да не приказваме, че каквото и да е решението за шистовия газ, той не може скоро да реши проблемите ни с газа. Поне 10 години ни разделят от планове за използването му, даже незабавно да бъде открит.
 
За тъй наречените правосъдна промяна на Демократична България и " Промяната ", Биков изясни: " Ние за правосъдната промяна предложихме наша стратегия и несъмнено, тя предстои на полемика. Очакваме да има такава полемика както с останалите политически сили, с академичната общественост, в случай че щете и с неправителствени организации, само че ние сме дали нашите оферти които дават отговор на Конституцията.
 
И за разлика от други, които веят байряка на правосъдната промяна, ние сме показали съответни способи по какъв начин би трябвало да се реализира. Аз по този начин и не можах да схвана те какво оферират - няма нито един текст, препоръчан, да вземем за пример за основния прокурор ".
 
" За пръв път от 97-ма година българският бюджет е разтърсен толкоз тежко и към този момент поражда редица опасности " - предизвести Биков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР