Дали ще съберем 121 или 122 депутати, мисля, че само

...
Дали ще съберем 121 или 122 депутати, мисля, че само
Коментари Харесай

Петър Витанов от БСП: Стигнахме до там един седесар да ни води на позорен митинг

Дали ще съберем 121 или 122 депутати, мисля, че единствено се удължава мъката, споделих го и на предходното съвещание на Народно събрание. Нещата са тръгнали на избори и колкото по-бързо го осъзнаем, толкоз по-добре. Това, с което аз не мога да се примиря, е, че сме останали без лице и сме се пришили за един аферист? Това е част от изявлението на Петър Витанов от Българска социалистическа партия пред пленума на Българска социалистическа партия, представен от " Гласове ".

По думите му лозунга с възобновяване на държавността му напомняло за оправданието за какво пък е изгубила партията.

" Защото, до момента в който възвръщаме държавността, ще си заличим партията. Не го ли виждате? И Колчо слепецът го вижда. Искам да изкажа и друго отвращение. Не знам кой беше този, който ни накара да участваме в един срамен протест преди няколко дни. В който един седесар водеше нашата група (бившият ръководител на МСДС Калоян Методиев, бел.ред.), да слушаме Васко Кръпката, да слушаме антируски лозунги. Да гонят наш народен представител и да виждам аз отчаянието в очите на нашите членове и симпатизанти. Кой провокира това оскърбление да се превърнем в масовка на седесарски протест от деветдесетте години? ", декларира той.

Той е безапелационен, че това дали обединението ще събере 121 или 122 единствено ще удължи мъката.
" Нещата са тръгнали на избори и колкото по-бързо го осъзнаем, толкоз по-добре. Това, с което аз не мога да се примиря, е, че сме останали без лице и сме се пришили за един аферист? Но даже и да не е аферист, даже да е превъзходен, единствено вие ли не виждате, че се готви след идващите избори една по-дясна коалиция? Стигнали сме до там да се пришием до една от тези партии и да нямаме личен образ ".

Петър Витанов акцентира, че доверието в партията фрапантно пада.
" Ние сме партия на 130 години, дядо ми е бил социалист, татко ми е бил социалист. Другарко Нинова, Вие говорихте за отговорност. Ако имате капка отговорност към нашата партия, би трябвало да създадем нещо и би трябвало да се промени от горната страна. Единственият късмет да се случи някаква смяна е да се промени управлението.
Не го ли виждате? Под амнеза ли сте, под анастеза ли сте? Не знам.

Няма друга лява партия, с изключение на нашата, която да не прокламира прогресивното облагане. Това вършат и всички европейски социалисти. И тъй като тук доста хора се изричат за работата на европейските социалисти, държа да подчертая, че директивата за минималната работна заплата е от европейските социалисти. Влизането в таксономията на атомната енергетика идва от европейските социалисти. Българската делегация на социалистите в Екологичен потенциал по тематиката Русия гласоподава ПРОТИВ енергийни наказания, ПРОТИВ прекъсване на съветски малките екрани, ПРОТИВ, ПРОТИВ, ПРОТИВ – наблягам го особено. Гласувахме ПРОТИВ и изпращането на оръжие за Украйна. Освен прогресивното облагане, с изключение на минималната работна заплата, с изключение на оповестяване на тъждество при заплащането на мъжете и дамите, равенството сред правото да получаваш едно заплащане за една и съща работа, без да има значение мъж или жена си.

Изумително е, че членове на Народно събрание изясняват, че екологията не е политика, която е значима за България. Напротив! Екологията е извънредно значим въпрос за българските жители. И най-големият капацитет на Българска социалистическа партия е там, тъй като в случай че ние се опитваме да бъдем атрактивни и харесвани, да възстановим доверието – не можем да пренебрегнем тематиката за екологитята. За рисковете и изгодите от Зелената договорка. Подкрепял съм управлението на партията досега, в който съм бил уверен, че ни водят в вярната посока. Това е субективна преценка.
Обиктивния факт са изборите! И ние виждаме трагичното разминаване сред аплодисментите за управлението тук в залата и доверието, което получаваме на избори. Дано съм неприятен оракул, само че в случай че продължаваме по този начин, на последващи избори ще се борим за сред 5 и 7 %. Не зная дали ще се оправи този резултат със промяна на управлението, само че зная, че без промяна на политиките – да приказваме за екологични, прогресивни данъчни политики, смяна в резултата няма да има ", добави евродепутатът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР