Дали ще окажем военна помощ на Украйна, или не –

...
Дали ще окажем военна помощ на Украйна, или не –
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Русия е диктатура. Всичко зависи от Путин

Дали ще окажем военна помощ на Украйна, или не – няма да промени отношението на Путин към България. То е извънредно отрицателно. Те ни виждат като зложелател

"Русия е тирания. Всичко зависи от диктатора Путин, а той не е разумен състезател и няма печеливша тактика за личната си страна ". Това разяснява Стефан Тафров в ефира на.

Това, по думите на Тафров, прави дипломацията извънредно сложна, защото всичко зависи от настроението на Владимир Путин.

"Американски разследващи източници сочат, че той се усеща все по-изолиран, фрустриран от неуспехите на съветските войски в Украйна, тъй като не се случи този Блицкриг, на който той се надяваше. И това го вади от равновесие ", съобщи Тафров.

Той акцентира, че се ускоряват опасенията, че безогледните съветски офанзиви върху цивилни обекти ще обиден и украински нуклеарни централи. Това може да провокира екологична злополука, която да има отблясъци в цяла Европа, в това число в Южна България.

"От чисто дипломатическа позиция най-важното е това, което се случва сега в Организация на обединените нации. Там резолюцията на Съвета за сигурност ще събере голямо болшинство. И ще подчертае интернационалната изолираност на режима на Путин. Но дали това ще има отражение върху дейностите му – е извънредно подозрително ", сподели дипломатът.

Путин може да превземе Украйна и да наложи свое държавно управление, само че мъчно ще го задържи. В последна сметка загубата ще е за Русия и тя ще би трябвало да заплаща сметката, счита Стефан Тафров. Според него България е реагирала съответно, осъждайки експанзията.

"Дали ще окажем военна помощ на Украйна, или не – няма да промени отношението на Путин към България. То е извънредно отрицателно. Те ни виждат като зложелател ", заключи Стефан Тафров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР