Дали със забавянето на американските изтребители или без него, положението

...
Дали със забавянето на американските изтребители или без него, положението
Коментари Харесай

Заков: И без американските F-16, и с тях положението с бойната авиация е критично

Дали със забавянето на американските изтребители или без него, ситуацията във Военновъздушни сили е сериозно. Затова ще ни се наложи да работим с нашите съдружници. Това съобщи военният министър Драгомир Заков след срещата на НАТО.

„ Там решенията са отлагани много дълго време, по тази причина в този момент сме в обстановката, в която би трябвало да се взимат бързи и виновни решения. Те не постоянно са най-популярните и не носят гласове. Обаче тези решения са значими за сигурността на България и на българските жители, както и сигурността на водачите. Ще ни е мъчно да поддържаме качествата си, защото Русия, Украйна, Беларус явно не са варианти. Ще би трябвало да работим с нашите съдружници, без това няма да стане”, безапелационен е министърът, представен от " Дарик ".

По думите му това не касае единствено Военновъздушни сили, само че и сухопътни войски и в някаква степен и Военноморски сили.

" Няма по какъв начин да запълним дефицитите си без да работим с нашите съдружници, в това число на българска територия. В дълготраен проект обаче България от потребител на сигурност би трябвало да се трансформира в снабдител на такава. Тоест да развием качествата си дружно с нашите съдружници, с цел да реализираме равнище, в което България сама да подсигурява своята сигурност в границите на груповата защита ", уточни още той.

Министър Заков не изключи страната ни да изиска усилване на наличието при положение на задълбочаване на спора.

" Нищо не е изключено. Кризата в случай че се развие и заплаши непосредствено България има написани ограничения за съществено наличие на територията ни, което ще е в интерес и на българските жители, с цел да се усещат сигурни. Към момента това, което вършим е бойната група, която се води от България и е под контрола на главнокомандващия на силите на НАТО в Европа. В нея има мултинационален детайл ", уточни министърът на защитата.

Той добави още, че има поръчки за включване към бойната група от редица страни, които скоро ще бъдат оповестени.
ТЕМА преди 17 минути 612 преди 1 час 1960 преди 2 часа 3364
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР