„Дали роднински и партийни връзки не стоят зад проблеми, които

...
„Дали роднински и партийни връзки не стоят зад проблеми, които
Коментари Харесай

БСП разкри нови роднински назначения в държавни структури

„ Дали роднински и партийни връзки не стоят зад проблеми, които са свързани с приватизацията на единственото печелившо българско държавно сдружение в енергетиката? ". Това попита националният представител Таско Ерменков на конференция в централата на партията.

Той показа скица на енергийните връзки „ Булгартрансгаз ", ЕАД - „ Булгаргаз " ЕАД - Столична община - Комисия за защита на конкуренцията. „ Председателят на Комисия за защита на конкуренцията Юлия Ненкова, която е някогашен зам.-кмет на Столична община, е наследена от Ралица Стоянова - сестра на Стоян Стоянов, който е шеф „ Правен отдел " в Комисия за защита на конкуренцията. В същото време Георгица Стоянова - член на Комисия за защита на конкуренцията, е брачна половинка на Владимир Малинов - шеф „ Правен отдел " на „ Булгартрансгаз " ЕАД. Дали тази връзка не е причина за едно неприятно за България събитие - процедура на Европейска комисия против България по делото „ Булгартрансгаз ", в която Европейска комисия упорства той да бъде приватизиран ", попита още националният представител.

Той уточни и връзка сред народния представител от ГЕРБ Снежана Дукова със сина ѝ Илиян Дуков, който е член на Съвета на шефовете в „ Булгаргаз " ЕАД. „ Даваме една седмица на ГЕРБ. Чакаме министър председателят да събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ, нещо като Светия конклав, с цел да реши кадровите проблеми ", сподели още той.

По неговите думи в Българска социалистическа партия са получени към този момент над 100 сигнала от всички регионални и общински градове. „ Имаме цялата информация за схеми, за хранилки в общински и държавни предприятия. Крайно време е да се постави завършек на този октопод - шуробаджанашките схеми, с които крадат пари ", безапелационен е Ерменков.

Той напомни, че всичко е почнало от Хасково, мина през Габрово и възпламени едно газово сдружение - „ Булгартрансгаз ".

„ За страдание от всичко това, което се случи, пострада най-невинният - една бременна жена. Явно няма мъже в ГЕРБ, които да поемат отговорност ", сподели още той. Според него с изключение на закони, в страната има и морал. „ Не сме срещу родственици да работят, а срещу това родственици да бъдат назначавани, като се заобикалят законовите условия. Те би трябвало да правят и работата, за която са назначени, а не да бъдат употребявани за изразходване на държавната баница ", акцентира Таско Ерменков.



Петър Витанов: Не можеш да сравняваш член на Борд на шефовете с човек, който кара покойници за 300 лева на месец

„ ГЕРБ показват Брегово, като порочна скица. Как можеш да сравниш длъжността на човек, който кара покойници, цялостен месец за 300 лева, с човек, който отива на едно съвещание в Борда на шефовете и получа 5-цифрена сума? ", попита националният представител от левицата Петър Витанов. Според него би трябвало да се направи разграничаване. По мотив обвиняванията за Каварна, той изясни, че там има извоюван конкурс.

Георги Свиленски: Борисов дали владее ГЕРБ? Да изиска избор на доверие

„ След гласуването, което се случи с Делян Добрев в зала, Борисов дали мисли, че си владее групата? Дали мисли, че ще събере 121 гласа да го поддържат? ", попита депутатът от „ Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски. „ След всички тези сигнали, които идват от цялата България, министър-председател, който твърди, че желае и може да ръководи и има доверието на България, би трябвало да изиска избор на доверие в Народното събрание, с цел да види какъв брой народни представители стоят зад него. Аз към този момент отчислявам 95. От няколко дни чуваме, че ГЕРБ имат един водач и той е този, в парламентарната им група ", сподели още Георги Свиленски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР