Дали рекламираното от Киев широкомащабно контранастъпление, чиито дати се отлагат

...
Дали рекламираното от Киев широкомащабно контранастъпление, чиито дати се отлагат
Коментари Харесай

Битката се готви: Руските училища станаха цели на Киев

Дали рекламираното от Киев широкомащабно контранастъпление, чиито дати се отсрочват още веднъж и още веднъж, ще се състои, е открит и значим въпрос. Киев хленчи за неналичието на муниции и оръжия, западните медии пламенно надигат вълна за неподготвеността на въоръжените сили на Украйна, а Пентагонът обществено се оправдава за приключването на свръхсекретни проекти, изтекли в мрежата от някой с по-нисък сан. Но има детайлности, които демонстрират, че те настойчиво се пробват да ни излъгват и да ни изненадат.

Инфопсихите още веднъж са на поход

През миналата седмица на два пъти, навръх фона на присъдата на Илназ Галявиев, който извърши кърваво кръвопролитие в казанска гимназия № 175 (девет души починаха, в това число седем деца; повече от 130 бяха ранени), в ру-нета се появиха известия за идни офанзиви против учебни заведения.

Първо, някакъв „ казански Брейвик “, както той самичък се назовава, заплаши да повтори „ деня на месо и кръв “ на същото място, в столицата на Татарстан: да взриви търговски център и да стреля по джамия и учебно заведение № 70.

Той разгласява изказвания в своя TG канал. Естествено, специфичните служби реагираха на заканите, ревизираха - и схванаха, че зад тези закани стои Ярослав О., гражданин на Кривой рог.

Освен това той към този момент беше маркиран по-рано, като подбуждаше 14-годишен младеж към нахлуване против просветителна институция. Но тогава ФСБ работи изпреварващо и нещастието е избегната.

Този подстрекател от Кривой Рог, съгласно източник от Цариград, и двата пъти е работил по напътствие на СБУ.

А на 20 април се появи информация, че се приготвя нахлуване против московско учебно заведение № 1741 (район Тропарьово-Никулино, до Очаковските езера). Гимназисти от същото образователно заведение се оповестиха за подкопачи, за които особено стартираха канал в Telegram (как другояче!).

Те уведомили авансово за идното кръвопролитие, че приготвят самоделни взривни устройства и изпратили писмо със опасност. Но се оказа, че и на този случай му „ порастват краката “ от Украйна.

„ Класика “, може да се каже, в работата на ЦИПСО: да ни изнервят. Сега мнозина са не запомнили, само че това се наблюдаваше в интервала на изостряне на обстановката в Донбас - тъкмо преди да стартираме СВО, през януари предходната година ", припомня източникът на " Цариград ".

Това е правилно. В началото на предходната година вълна от подправени сигнали за офанзиви против учебни заведения, съдилища и търговски центрове заля цялата страна: тогава „ Първи съветски “ посвети огромно следствие на активността на украинските „ инфопсихици “, в което показахме кой прави това и за какво.

Нещо сходно се случва сега. Но - с спомагателни " варианти ".

В същото време зачестиха анонимните телефонни позвънявания със закани, внезапно се усили броят на видеоклиповете с всевъзможни зверства, сякаш осъществени от съветски военни - както против врага (става въпрос за ампутиране на глави), по този начин и против личните си ( тормоз над " отговорните " в зоната на СВО).

Има заряд за скупчване на някакви големи сили наоколо до линията на прикосновение ту на едно място, ту на друго, записи с придвижване на техника за ВСУ (въпреки обстоятелството, че сходно снимане е неразрешено в Незалежная под боязън от отнемане от свобода).

Един след различен безсмислено падат дронове, които не доближават задачите си (за щастие), в това число и в непосредствена непосредственост до Москва. Продължават също толкоз безполезните от военна позиция обстрели на гранични региони, диверсионни офанзиви и така нататък

" Разбира се, би трябвало да чакаме подправени стресови известия от Центъра за осведомителна сигурност и предварителна защита под прикритието на нашите " незабавни служби " посредством SMS и месинджъри в граничните региони - Брянск, Курск, Белгород - че " всеки би трябвало да се скрие ", или, че има „ пробив на диверсанти “, „ гърмежи на стратегически и обществени обекти. Вероятно ще има хакове на локални радиостанции, публични уеб страници и така нататък ", счита нашият събеседник.

Блъф или опасност?

Психологическият напън е признак на всяка война, удостоверява генералът от ФСБ в оставка Александър Михайлов. И занапред ще пораства, тъй като същността му е да сее боязън и предусещане.

" Вярвам, че несъмнено ще има контраатака под някаква форма ", съобщи той.

" Това е безусловно разумно продължение на политиката, водена от Киев. Освен това те към този момент са дали обещание на всичките си шефове, че това ще се случи ", отбелязва генералът.

Политологът Михаил Павлив също не се съмнява, че прословутата контраатака в действителност се приготвя. Той обаче обръща внимание на ловко поставените от врага в границите на осведомителната война „ подправени цели “, които се прихващат, в това число и от нашите медии, като по този метод се реализира стремежи резултат.

" Забележка: нито при Угледар, нито при Бахмут, нито при Авдиевка или Кременная не виждаме да идва западна техника в Украйна. А тя несъмнено съществува. Значи тя отива някъде ", уверен е Павлив.

" Фактът, че вражеските клъстери са закрепени тук и там, също има игра: в прегрупирането и образуването на мислени цели и направления ", споделя той.

" По-специално, следим активизиране в долното течение на Днепър, където десантирането на дребни групи става по избрана система. С други думи, съзнателно и видимо активиране, само че също по този начин ориентирано към комплициране ", счита е Павлив.

Що се отнася до вражеските структури, които водят осведомителна война против нас, продължава той, активността им би трябвало да се възприема не изолирано от останалото събитие, а като част от огромна прикриваща акция.

" В частност, приключването на секретни проекти за пролетната атака, подхванато от водещите западни медии, е още един знак, че е в ход професионална осведомителна акция за прикриване ", споделя Павлив.

" Отново се основават подправени упования и цели, които наподобяват като опити за манипулиране на обстоятелствата ", продължава той.

" Има изложение на подправени, според мен, компликации с доставките на снаряди за Украйна, като цяло се прави цялостен набор от работа, с цел да се скрие същинското положение на нещата, да се объркат и да се основат погрешни оценки на запасите, които въоръжените сили имат ", акцентира специалистът.

И натрупването на настроения в обществото, с цел да се накарат хората да живеят в непрекъснато напрежение и боязън - това са методите, които са доста ефикасни. Особено в композиция с активизация на фронта - с увеличение на убитите и ранените - се основава нараснал психически декор, който дава благоприятни условия за операция.

Какво от това?

Генерал Александър Михайлов не се съмнява, че способените служби имат съответна визия за действителната обстановка, пресмятат анализаторите. И опитите да ни объркат, да ни принудят да се втурнем към тези подправени цели, за които приказва Михаил Павлив, ще бъдат несполучливи.

От друга страна, самото общество би трябвало да разбере какво тъкмо се случва. А това изисква както съответни дейности, по този начин и навременна - и почтена - реакция на това или това събитие. И през днешния ден би трябвало да се задоволяваме с подлите мнения на публични лица и медийни източници.

Ярък образец за това е обстановката с бомбардировката от Су-34 в Белгород: към момента никой не е дал публично пояснение какво тъкмо се е случило и най-важното за какво. От което надлежно се възползва врагът, разпръсквайки маса дезинформация по своите канали.

И до момента в който не се научим да реагираме на такива неща, непрекъснато ще бъдем една крачка зад врага. Време е да го оправим.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР