Дали искате да се постегнете, да отслабнете или да заякнете,

...
Дали искате да се постегнете, да отслабнете или да заякнете,
Коментари Харесай

11 фитнес мита, които повече ви вредят, отколкото помагат

Дали желаете да се постегнете, да отслабнете или да заякнете, евентуално сте се насочили към фитнеса за задачата. За страдание има доста препоръки, които няма да ви оказват помощ да постигнете задачите си и в действителност могат да ви навредят.

Мит: За да сте във форма, би трябвало да упражнявате един път или два пъти седмично.

Истината: Веднъж или два пъти седмично не е задоволително за поддържане на формата.

Експерти споделят, че е належащо да упражнявате най-малко три пъти в седмицата. Технически, би трябвало да вършиме нещо всеки ден, като имаме поради физическа интензивност – просто се движете. Седенето противодейства на всичките ви старания.

Мит: Най-подходящото време за трениране е заран.

Истината: Най-подходящото време за трениране е тогава, когато имате опция да бъдете непрекъснати. В идеалния случай бихте желали тренировките да се трансфорат в всекидневен табиет, тъй че в случай че късните визити на фитнеса са по усета ви, няма нищо неприятно. Ако предпочитате да го вършиме заран, давайте.

Мит: Вдигането на тежести трансформира мазнините в мускули.

Истината: Това няма по какъв начин да стане. Физиологически говорейки, това са две разнообразни неща. Мастната тъкан се открива под кожата, сред мускулите и към вътрешни органи като сърцето. Мускулната тъкан – която в допълнение се разделя на още три съществени типа – е из цялото тяло.

Това, което прави повдигането на тежести, е да построява мускулна тъкан в и към мастната. Най-добрият метод да намалите мазнините е посредством здравословна диета, включваща зеленчуци, пълнозърнести храни, чисти протеини и потребни мазнини (зехтин и риба).

Мит: Пъзелите и игрите са най-хубавата подготовка за мозъка.

Истината: Обикновената физическа подготовка е по-добра от всеки пъзел. Това се удостоверява от голям брой проучвания, в това число две нови, оповестени тази пролет. Всяка интензивност, която форсира пулса и ви кара да се раздвижите и изпотите за нескончаем интервал от време, оказва забележителен позитивен резултат върху мозъка.

Мит: Упражненията са най-хубавият метод за намаляване.

Истината: Ако желаете да свалите килограми, не трябва да приемате, че може просто да упражнявате и да си ядете каквото желаете. Експертите са съгласни, че отслабването съвсем постоянно стартира със забележителна смяна в навиците на хранене.

Мит: Коремните преси са най-хубавият метод за реализиране на коремни плочки.

Истината: За разлика коремните преси, които ангажират единствено коремните ви мускули, планк упражненията включват групите мускули в профил, начело и откъм гърба. Ако желаете да имате мощна преса – изключително такава с ясно изразени плочки – би трябвало да упражнявате всички тези мускули.

Мит: Силовите тренировки са единствено за мъже.

Истината: Вдигането на тежести е превъзходен метод за заякване и няма нищо общо с пола. От друга страна, дамите създават по-малко тестостерон от мъжете и проучвания подсказват, че хормонът играе роля в това по какъв начин построяваме мускули.

Мит: Нужни са най-малко две седмици, с цел да „ изгубите форма “.

Истината: При множеството хора, мускулната тъкан може да стартира да деградира единствено седмица след прекъсване на постоянни тренировки.

Мит: Маратонът е съвършен метод да влезете във форма.

Истината: Не сте подготвени за маратон? Няма проблем. Можете да получите доста от изгодите на дългото тичане, без да изминавате десетки километри.

Бързото и интензивно тичане за 5 до 10 минути дневно може да ви даде някои от същите изгоди, които ви дава и тичането в продължение на часове.

Мит: Воденето на дневник е благонадежден метод да следите и контролирате храненето си.

Истината: Дори когато поставяме старания да внимаваме какво ядем и какъв брой сме дейни, постоянно се залъгваме. Хората надценяват какъв брой физически дейни са и подценяват какъв брой храна изяждат. Често считат, че са упражнявали повече и подсъзнателно имат вяра, че са яли по-малко.

Мит: Спортните питиета са превъзходен метод за рехидратиране след подготовка.

Истината: Повечето спортни питиета са просто захар и вода. Експертите предлагат да се презареждате с чиста вода и високопротеинова храна, защото протеините оказват помощ за възобновяване на мускулите след подготовка.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР