Дали един проблем трябва да се бори със закон е

...
Дали един проблем трябва да се бори със закон е
Коментари Харесай

Александър Кашъмов: Използването на законодателство за разрешаване на проблеми с конкуренцията може да е форма на цензура

Дали един проблем би трябвало да се бори със закон е също огромен въпрос, тъй като всяка регулация, всяко основаване на закони във връзка с медиите, граничи с заплахата да бъде осъществена цензура, неразрешена от Конституцията, разгласи по БНР юристът Александър Кашъмов от Програма " Достъп до информация " във връзка импортираните от Делян Пеевски и още двама депутати законодателни промени, които щели да осветят финансирането и собствеността на медиите.
Той проучва подтекста на медийната среда в България, като я назова болна.
Относно присъединяване на Делян Пеевски в процеса по законодателна смяна Кашъмов съобщи, че въобще не се крие, че този законопроект е ориентиран против конкурентни медии. Използването на законодателство за разрешаване на противоречиви въпроси с конкуренцията в областта на медиите може да съставлява форма на цензура, акцентира той.
" В няколко вестника през вчерашния ден е оповестена персоналната позиция на този господин, Пеевски, който споделя: " Внасям закон, който ще спре спекулациите на грантовите медии ". Тоест, в действителност националният представител работи, атакувайки конкуренцията, което не е редно в никоя област на стопанската активност, само че при медиите би било още по-опасно, тъй като потреблението на законодателство, с цел да бъдат решавани конкурентни въпроси в областта на медиите, може да съставлява форма на цензура ", разгласи Кашъмов.

Делян Пеевски е депутат, който желае бистрота. Дали е притежател на медии, той си го е оповестил в съответните заявления и не го крие. Срещу него обаче има редица внушения, че надали не има империя, което след приемане на тези текстове може би ще видите, че не е тъкмо по този начин. Няма спор на ползи, в случай че се цели цялостна бистрота на този бизнес. Това пък сподели в предаването " Преди всички " на БНР националният представител от Движение за права и свободи Хамид Хамид, един от съвносителите на измененията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР