Дали е настъпило неприятно време за управляващите се състои в

...
Дали е настъпило неприятно време за управляващите се състои в
Коментари Харесай

Андрей Райчев: ГЕРБ и ДПС се стараят да изтощят управляващите и да намерят пробойна

" Дали е настъпило неприятно време за ръководещите се състои в отговора на въпроса дали се цепи обединението. Аз нямам възприятие, че се цепи, не виждам цепнатина сега. Тази коалиция стартира със ужасно съмнение, с което се гледаха между тях и всички бяха сигурни, че я вършат от немай-къде ". Това съобщи пред БНР социологът Андрей Райчев.

Той акцентира, че никой не желае нови избори - нито ръководещи, нито съпротива:

" Всички са слаби сега, всички са изтощени от поредицата от избори през 2021 година... Нито социолозите записват разбъркване на електоралните пластове. Войната сега не е за победа, това е блокада - дълга обсадна война. Обсаждащите - това са ГЕРБ и Движение за права и свободи - се стараят да изтощят ръководещите и да намерят пробойна ".

По думите на Райчев в така наречен златни паспорти има капацитет за пропукване:
" Това е една остаряла пакост, това не е виновност на сегашните ръководещи, само че опозицията пускат тематиката, с цел да видят дали ще се разцепи обединението ".
Под блокада е и опозицията, уточни социологът и изясни:

" Те би трябвало да минат на дълготраен режим, в който да търпят да не са на власт. 12 години те са привикнали, че състезания и предприемачи зависят от тях. Те също се изтощават. Това е борба на изтощения, която изключително очевидно проличава в образеца - Гешев против новата власт. Нито единият не може да предприеме дейности, които да отстранен другия.... Това е позиционна борба и по какъв начин ще приключи е доста мъчно да се каже - зависи от хоризонтите. Гешев има още 4-5 години (от мандата му на основен прокурор - б.р.), ръководещите я имат година и половина, я нямат. Т.е. Гешев се надява рано или късно те да паднат от единствено себе си. Те се надяват, че рано или късно някой прокурор ще се разпалва против Гешев и ще заведе дело против него. Основната мантра да бъде махнат Гешев е неточност ".

Райчев разяснява, че основната рецензия към предходната власт се възприема като рецензия към правосъдната система:
" Именно по това, че те са корумпирани, крадат и ние ще ги хванем. Да, но няма доказателства за това. Има някакви косвени подмятания за доказателства - кюлчета в чекмедже, само че закононарушение ли е това, трябват доказателства. Това не е път, по който има излаз. Голямото тестване (за ръководещите сега) по въпроса ще бъде, когато би трябвало да дават отговор за корупцията в личните им редици. тогава ще разберем борят ли се, или не. На мен ми се коства, че те ще се оправят с това ".

В предаването " 12+3 " Райчев дефинира рецесията към Украйна като измислена:
" НАТО доста рядко зависи от България, само че България доста зависи от НАТО. В този случай, в случай че не демонстрираме преданост, би било безсрамие.... Аз нямам доверие в тази война, Русия няма за какво да атакува Украйна. Това ми се коства вътрешна история за Съединени американски щати, с която си вземат решение въпроси, сочейки известния си зложелател. Реалният зложелател на Съединени американски щати обаче не е Русия, а е Китай.... Тая рецесия ми се вижда нищо друго, с изключение на шумотевица. Няма за какво да има война, никой не я желае ".

Социологът изрече съмнение, че България ще бъде принудена да се контракти със Северна Македония:
" Трябва да се отиде на по-стратегическо мислене, само че ги е боязън от народа. Не могат да създадат това, тъй като ще падне държавното управление, по тази причина няма да го създадат.... Явно сътрудниците схващат това и споделят: " Добре, тогава последователно да стане " и сега сме влезнали в един еволюционен режим - националният яд против македонците да спадне, македонците да престанат да ни нервират. По-малко от една година няма да е това ".

Прогнозата на Райчев е: " България ще смъкна ембаргото на РСМ някъде през декември 2022 година ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР