Дали да се обяви грипна епидемия умуваха днес в РЗИ

...
Дали да се обяви грипна епидемия умуваха днес в РЗИ
Коментари Харесай

Маски и дезинфектанти: РЗИ припомни как да се предпазим от г...

Дали да се разгласи грипна зараза умуваха през днешния ден в РЗИ представители на общопрактикуващите лекари, лечебните заведения и Спешна помощ, оповестиха от Инспекцията. Щабът е призован от шефа на РЗИ доктор Сийка Димчева. „ Поводът е, че броят на болните доближи границата на епидемиологичните стойности. След като обобщим информацията, следва да уведомим Областният шеф и Министерството на здравеопазването ", сподели за „ Марица “ доктор Димчева.

Рязкото повишение на болните, както и фактът, че към този момент са изолирани грипни вируси вид А, е мотивът за незабавното привикване на щаба. Очаква се до ден-два да се вземе решение дали да бъдат въведени ограничавания в здравните заведения и вероятно оповестяване на грипна почивка. Областният щаб може да вземе решение, както за цялата Пловдивска област, по този начин и отчасти - единствено за общините, където са достигнати епидемиологичните стойности.

От РЗИ молят за съблюдаване на общоприетите ограничения при епидемиологична конюнктура - добра персонална и социална хигиена, съблюдаване на физическа отдалеченост, ограничение на груповите действия, потребление на маски и други защитни средства, приложимост на дезинфектанти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР