Дългосрочното решение за бизнеса е развитието на потенциала на кадрите

...
Дългосрочното решение за бизнеса е развитието на потенциала на кадрите
Коментари Харесай

Богданов: МИ настоява за програми за преквалификация, заради липсата на кадри

Дългосрочното решение за бизнеса е развиването на капацитета на фрагментите в страната, реализирането на стратегии за преквалификация и дуално образование, сподели през днешния ден в Шумен министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов пред участниците във форума „ Възможности за пазара на труда в Североизточна България ", проведен от МТСП.

В диалога участваха министър председателят Николай Денков и министрите на труда и обществената политика Иванка Шалапатова, на образованието и науката проф. Галин Цоков, на нововъведенията и растежа Милена Стойчева.

Необходимо е да бъде улеснен достъпът до пазара на труда в страната за специалисти от трети страни, сподели още Богданов. По думите му тези фрагменти би трябвало да имат опция, след намирането на работа у нас, елементарно да стартират да се трудят и да се интегрират. Според него в това отношение е нужно да се понижи административната тежест и да се усъвършенстват периодите.

„ Търсенето на квалифицирани фрагменти от чужбина обаче е краткосрочно решение. Дългосрочното е развиване на специалисти у нас ", уточни Богданов.

Като проблем министърът посочи разликите в развиването на районите и че някои от тях имат потребност от по-голяма поддръжка. По думите му тези проблеми може да бъдат решени посредством основаване на подобаваща инфраструктура, възстановяване на връзките север-юг в страната, създаване на индустриални зони, които да притеглят иновационни бизнеси с висока добавена стойност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР