Дългоочакваната супермодерна концертна зала на турската столица се открива с

...
Дългоочакваната супермодерна концертна зала на турската столица се открива с
Коментари Харесай

Откриват концертна зала за €83 млн. в Анкара - slava.bg

Дългоочакваната супермодерна концертна зала на турската столица се открива с охолно церемония събитие на 29-ти и 30-ти октомври по случай Деня на републиката. Президентският симфоничен оркестър, който ще бъде хазаин на световноизвестното сопрано Анджела Георгиу и братята Гюхер и Сюхер Пекинел, един от най-хубавите пиано дуети в света, с диригент Джеми под управлението на Джан Делиорман, ще показа за първи път на меломаните новоприсъединилите се реализатори.

Музикалният кампус, ситуиран в сърцето на столицата, сред Крепостта на Анкара и Анъткабир и струващ почти 83 милиона евро, чийто хазаин е учредения през 1826 година и един от най-старите в света Президентския симфоничен оркестър, ще посреща най-престижните оркестри и солисти от всяко кътче на света.

Архитектурният шедьовър разполага с „ Голяма зала “ с потенциал от 2023 места, „ Синя зала “ с потенциал от 500 места, „ Историческата зала на CSO “ с потенциал от 600 места, заведения за хранене, музей и открити площи скоро ще се трансформира в място за срещи на феновете на културата и изкуството.

Имайки славата да бъде измежду най-престижните в света, Президентския симфоничен оркестър на Турция е учреден от Джузепе Доницетти през 1826 година – годината, в която 16 годишният Шопен стартира да взима уроци по музика от Юзеф(Жозеф) Елснер, а 17-годишният Феликс Менделсон композира музиката за Шекспировата пиеса ‚Сън в лятна нощ‘. Художественият началник и първи диригент на Президентския симфоничен оркестър, Джеми Делиорман споделя: „ Залата има вел

иколепен акустичен комфорт; С тази зала оркестърът ще има опцията да се състезава с водещи международни оркестри “. Концертната зала на Президентския симфоничен оркестър е първата в света, открита след концертната зала на Хамбург Elbphilharmonie, която беше приключена през 2017 година Със своя архитектурен, артистичен и обществен метод, тя ще има огромен принос за международното музикално семейство.

Вместо дизайнерски език, допустимо да бъде годен за избран интервал от време, постройката показва алегорична архитектура в градски жанр, чиято новост няма да изчезне с времето. Архитектурната форма, състояща се от две непрозрачни, покрити със стъкло сфери с изострен стъклен триъгълник сред тях, ситуирани в средата на водоем, има колосален и безконечен дизайн. За акустичното оформление на постройката е извършена консултация с Проф. W. Fasold и Института за строителна физика на Фраунхофер.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР