Дългогодишният спортен журналист на БНТ и бивша състезателка по художествена

...
Дългогодишният спортен журналист на БНТ и бивша състезателка по художествена
Коментари Харесай

Вера Маринова представи в Стара Загора книгата Обръчите на Венера

Дългогодишният състезателен публицист на Българска национална телевизия и някогашна състезателка по художествена гимнастика Вера Маринова показа в Стара Загора книгата " Обръчите на Венера ", която е написана във връзка юбилея 70 години художествена гимнастика в България. На церемонията в Културен център Стара Загора участваха вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова, Петко Крумов, шеф отдел " Спортни действия " към община Стара Загора, както и доста настоящи и някогашни гимнастички от града. 

" В книгата има доста фактология. Това беше и главното затруднение за превъзмогване по време на писането. Вплитането на фактологията и характерите на самите състезателки беше най-трудната работа. Най-добрият комплимент, който получих, беше, че съм съумяла от сухата статистика да направя развлекателно четиво ", съобщи Вера Маринова, която е участник в три международни шампионати и носителка на две международни трофеи по художествена гимнастика – през 1969 година във Варна и през 1971 година в Хавана (Куба). 
 Вера Маринова показа в Пловдив книгата си Вера Маринова показа в Пловдив книгата си " Обръчите на Венера "
Събитието приключи с доста въпроси, които дребни и огромни гимнастички зададоха на Вера Маринова и Невяна Владинова. Бъдещите очаквания на художествената гимнастика бяха подготвили извънредно забавни въпроси, които предразположиха Маринова и Владинова в един прям диалог с тях. По традиция двете се разделиха с разпределяне на подписи и фотоси за спомен. 

Представянето на книгата " Обръчите на Венера " беше осъществено и с поддръжката на Община Стара Загора в лицето на кмета Живко Тодоров, който закупи 300 книги, с цел да ги подари на клубовете по художествена гимнастика в града. 
 Вера Маринова – Аткинсън гостува с книгата си „ Обръчите на Венера “ в Стара Загора Вера Маринова – Аткинсън гостува с книгата си „ Обръчите на Венера “ в Стара Загора
Събитието беше осъществено и с поддръжката на локалния клуб " Елит " с ръководител Кремена Ангелова, която не скри вълнението си от провеждането на това събитие тъкмо в " града на липите ". 

Турнето продължава в понеделник в Бургас от 17.00 в зала " Морско казино ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР