Дълго време се говори по темата, а на практика няма

...
Дълго време се говори по темата, а на практика няма
Коментари Харесай

„Хели мед Сървисиз“: Няма яснота какво правим с медицинските хеликоптери

Дълго време се приказва по тематиката, а на процедура няма изясненост какво се случва и какво вършим ние като комерсиално сдружение . „ България Хели Мед Сървисиз “ беше основана предходната година с една единствена цел – да прави незабавна здравна помощ по въздух.

България е част от Европейския съюз и ние съблюдаваме европейските правила за гражданска авиация. Едно от условията е да се извърши член 64, а точно да бъде записана в комерсиалния закон, да бъде лицензиран като авиационен оператор. Следващото бе да образуваме екип, което се оказа доста мъчно. Качествените хора в авиацията в България стават все по-малко. Кадрите изтичат към мощно развитите страни, където тази промишленост тече с високи темпове. Крайната цел е да бъде лицензиран авиационният оператор и хеликоптерът да бъде въведен в употреба.

Това сподели инж . Георги Гвоздейков , изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете в „ България Хели Мед Сървисиз “ ЕАД, на конференция на тематика „ Спешна здравна помощ по въздух за България “.

Инж. Гвоздейков показа екипа, който включва Георги Клисурски (председател на Съвета на директорите), Васил Вълков (директор „ Летателна употреба “ и инструктор водач на хеликоптер), Юлиан Богоев (инструктор водач на хеликоптер), Огнян Янков (инструктор водач на хеликоптер), инж. Трайчо Маргов (ръководител на отдел „ Поддържане на непрекъсната летателна валидност и Търговско отделение “), Велеамир Нешовски (ръководител „ Безопасност “ и водач на хеликоптер) и инж. Цветомир Цветанов (ръководител „ Наземно обслужване “).
„ Ние сме събрали един извънредно добре квалифициран екип от експерти, хора с богат опит, обучение и така нататък “, съобщи инж. Гвоздейков.

Той акцентира, че все още процесът на работа, към който са се фокусирали, е изработването на един документ, с цел да стартира процесът по лицензиране и приемане на лиценза за авиационен оператор. „ Изготвихме цялостната документи за публичната поръчка, има подадени предложения “, заяви инж. Гвоздейков.
Той разгласи, че „ България Хели Мед Сървисиз “ няма общо с Министерство на здравеопазването.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР