Дълго време производителите на смартфони следваха изключително бърза тенденция на

...
Дълго време производителите на смартфони следваха изключително бърза тенденция на
Коментари Харесай

Как да удължим живота на смартфона си

Дълго време производителите на смарт телефони следваха извънредно бърза наклонност на стартиране на нови модели, като доста хора сменяха телефона си всяка година или най-вече на 18 месеца. През последните няколко години обаче се следи смяна на тази „ традиция “.

Покрай рецесиите много хора започнаха да задържат смарт телефоните си за по-дълго. Освен това самите устройства към този момент се развиха много и даже по-евтините модели имат задоволително съответен хардуер, който да се оправя с ежедневните задания повече време.

Самите производители към този момент също стартират да отразяват този факт. Все повече компании оферират по четири и повече години софтуерна поддръжка на смарт телефоните си, по отношение на две, най-много три преди този момент.

Ако ще използваме смарт телефона си по-дълго време, е добре да се погрижим за него, с цел да удължим живота му оптимално, отбелязва Engadget. Изданието дава и няколко съвета по какъв начин да реализираме тази цел, с цел да може устройството да ни служи правилно и да работи добре.

Първо би трябвало да се обърне внимание на външния тип. Препоръчително е да се употребява предпазен кейс (калъф), който ще резервира положителното положение на корпуса. Освен това ще понижи замърсяването му и според от калъфа, ще има друго равнище на отбрана при изпускане.

Трябва да се погрижим и за батерията. Тя е първият съставен елемент, който може да покаже признаци на остаряване и загуба на потенциал. Добре е да ѝ се обезпечават подобаващи условия на презареждане – на стайна температура, без непосредствено излагане на слънце и по опция без устройството да се употребява дълго или за натоварващи действия.

Добре е да се заобикаля и цялостното разреждане или зареждане до най-много. Модерните акумулатори се „ усещат “ по-добре, когато са в диапазона 20% - 80%. Допълнителна външна батерия може да е добър компаньон, изключително, в случай че смарт телефонът е употребен интензивно през по-голямата част от деня. В някои случаи може да е от изгода след 2-3 години вътрешната батерия да бъде заменена с нова. Това би трябвало да се направи от сервиз и ще има своята цена, само че в случай че става дума за така и така безценен смарт телефон, който другояче работи добре, може да е оправдана инвестиция.

И най-после, би трябвало да се обърне внимание и на софтуерната поддръжка. Инсталирането на всички налични актуализации е разумно. Освен това обаче е добре да се изтриват старите и неизползвани приложения и файлове. Снимките, които не са нужни, могат да бъдат трансферирани на компютър или в облачна услуга и изтрити от телефона. Хубаво е постоянно да има 20-25% свободно място за файлове в телефона. Операционната система и приложенията употребяват това място за краткотрайни файлове и оптимизации и усъвършенстват работата си.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР