Дълго мислих за това предложение. След като си прекарал 5-6

...
Дълго мислих за това предложение. След като си прекарал 5-6
Коментари Харесай

БФС представи новият селекционер на националния отбор по футбол -...

" Дълго мислих за това предложение. След като си прекарал 5-6 години на едно място мъчно се напуща този комфорт. В подобен сложен миг, в какъвто се намира нашият народен тим, от който съм бил част, аз съм задължен да дойда да оказа помощ ", уточни Илиев през днешния ден.

 

Негови помощници ще са Георги Донков и асистентът му в " Черно море " Петьо Костадинов. Здравко Здравков ще дава отговор за вратарите, а някогашният треньор на " ЦСКА 1948 " Атанас Рибарски ще е анализатор. Донков ще е непрекъснато в София, тъй че да не се усеща отсъствието на Илиев, когато си е във Варна.

 
" Аз познавам огромна част от футболистите, които са част от националния тим, и съм сигурен, че имат по-големи благоприятни условия. Излизат с терзание да играят. Трябва в тези къси дни до значимите мачове да се опитаме да променим мисленето и малко да им дадем самочувствие, да играем вярно тактически ", изясни Илиан Илиев за какво е приел офертата и какви са проектите му.

 
Илиан Илиев поема поста след Младен Кръстаич. Днес Илиев се съгласи с Кръстаич, че българските футболисти в клубовете ни би трябвало да получават повече късмет за игра. Илиев е склонен да работи с футболистите, които в последно време получиха наши паспорти, а и в идващите месеци ще получат. " Ограничени сме главно в отбранителен проект - липсват задоволително централни бранители и най-много ляв бек. В средата на терена и напред сме по-добре ", разяснява още той.

 

Илиев е роден е на 2 юли 1968 година във Варна. Започва кариерата си на футболист в родния Черно море, а по-късно носи екипите на тимове като Левски (София), Алтай (Измир, Турция), Бенфика (Лисабон), Славия (София), Бурсаспор (Турция), АЕК (Атина, Гърция), и още два португалски тима Маритимо и Салгейруш.

 

Между 1991 година и 2000 година записва 34 мача с 3 гола за Българския народен тим. Участва на Световното състезание през 1998 година във Франция.

 

През 2004-а година приключва кариерата си там, където е почнал - в Черно море и стартира треньорска активност. Води два пъти Берое (Стара Загора), отпред е на Левски, Локомотив (Пловдив), Верея, а единственият му опит зад граница е отпред на анголския Интерклубе (Луанда).

 

През 2018-а се връща за повторно отпред на Черно море (Варна), който води и досега. Като футболист е три пъти първенец на България с Левски, два пъти подвига над главата си купата на страната. Има и Купа на Португалия с тима на Бенфика (Лисабон) през 1996-а година.

 

Единственият трофей, който е спечелил досега като треньор, е купата на България с Берое през 2010-а година, когато на финала побеждава Поморие. Два пъти е притежател на самостоятелната премия треньор на годината в България - през 2010-а и през 2021-а година.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР