Дългият уикенд покрай националния ни празник 3-ти март приключи. Подчертавам

...
Дългият уикенд покрай националния ни празник 3-ти март приключи. Подчертавам
Коментари Харесай

Нинова язди добре. Да яхне бял кон и да върне БСП в парламента, революция няма

Дългият уикенд около националния ни празник 3-ти март завърши. Подчертавам това, не тъй като работещите у нас не знаят, че би трябвало от през днешния ден да са на работа, а поради Българска социалистическа партия и нейното овакантяване на Народното събрание.

За огромна част от левите депутати да обикалят към постройката на Народното събрание като метеорит към слънцето ГЕРБ е неприемлива обстановка. Най-вече тъй като не считат, меко казано, ГЕРБ за слънце. И второ - да кръжат по неразбираема орбита е много безмислено занятие. 

Със или без заплати е битова, не политическа тематика, няма спор. Дори тя обаче съдържа рискови от позиция на Българска социалистическа партия послания. Какво в действителност споделят на гласоподавателите си социалистите с несъвсем осъществения проект на водача си Корнелия Нинова да живеят без хонорари? Никой не има вяра, че ще замязят на мъченици след дълготрайно битие като аскети. Тогава? " Лъжат, ще си взимат парите " или " о, не ги жалете, те така и така крадат " са двата отговора измежду електората. Ако счита да продължи протеста на Народното събрание, Нинова безусловно би трябвало да откри и сервира на обществото трети вид, който да изясни по какъв начин се живее без пари. Ако не го направи, даже гласоподавателите на Българска социалистическа партия да не си задават въпроса в духа на  Христо Радевски " ти си права, когато съгрешиш даже ", надали нужното разширение на поддръжката за Българска социалистическа партия ще се реализира по този път. 

Да не приказваме за протестиращите за по-високи заплати водачи, медицински сестри и така нататък - дали ще им хареса посланието на Българска социалистическа партия " елате при нас и ние ще ви научим да живеете единствено с въздух в джобовете по пътя към по-социално общество "?  

И тъй като депутатите от Българска социалистическа партия са хора като всички нас, създали са си бюджетите на база най-малко 4000 лева на месец, измежду тях зрее сериозна опозиция против напускането на Народното събрание. А на " Позитано " 20 единствено това му липсва преди евроизборите, които се надява да завоюва по пътя към властта в страната. 

Българска социалистическа партия обаче настойчиво върви по пътеката, която води тогавашното Съюз на демократичните сили към това, което е дясното през днешния ден. Да си напомним - вторачване във вътрешните проблеми, непрестанно втълпяване на хората, че нищо не зависи от сините политици, че изборите ще бъдат фалшифицирани, нетърпимост сред персони, неразбираеми дела и раздори, разцепления, пазарлъци за листи и водачи...

Днес към Българска социалистическа партия има два въпроса: Кога ще се върнете в Народното събрание? и Кой ще е лидер на листата за евровота? Те захлупиха написаните стратегии " Визия за България " и " Визия за Европа ". Защото Българска социалистическа партия внезапно реши да прави гражданска война, за която няма нито революционери, нито революционна обстановка в страната. Хората чакат пролетта, с цел да намалеят сметките им за ток и парно и следят сеира, който им устройват политиците. С други думи - задава се повече самун, зрелища има, а Народното събрание си работи, като че ли нищо не се е случило, като лявата част в пленарна зала е празна. 

При това състояние въобще не е ясно за какво Българска социалистическа партия пропусна шанса да се завърне като победител в Народното събрание. ГЕРБ даде обратно за преференциалното гласоподаване, бави топката за лишаване на парите на депутатите, които не вървят на работа, непрестанно повтаря, че Народното събрание може да работи и по този начин, само че за всяка власт мощната съпротива в зала е значима. Все подхвърлени мостове, по които Българска социалистическа партия да мине на бял кон назад. 

Президентът Румен Радев даде различен късмет на социалистите да се върнат с достолепие в Народното събрание, като ги прикани да го създадат. Не стана, а водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не отиде на обичайния банкет в Бояна за 3 март. 

Като прибавим и несъгласията на Българска социалистическа партия с ПЕС и на Нинова със Станишев, столетницата върви решително към изолираност и с изключение на извънпарламентарна, има заплаха да се трансформира и във фейсбук партия.

Защо? 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР