Дългият живот в Космоса на път към Марс ще направи

...
Дългият живот в Космоса на път към Марс ще направи
Коментари Харесай

Космическата радиация може да лиши астронавтите от памет по пътя им към Марс

Дългият живот в Космоса на път към Марс ще направи екипажа по-податлив на паник офанзиви и амнезии поради въздействието на галактическите лъчи на предаването на сигнали към мозъка. Това пишат учените, които разгласяват резултатите от опити върху мишки в списанието " eNeuro ", представени от БГНЕС.

" Открихме доста съществени промени в държанието на мишки и работата на мозъка им, откакто бяха облъчени с реалистични дози неутрони. Ние сме първите, посочили, че реализацията на проектите на НАСА за пътешестване до Марс ще бъде обвързвана с нараснал риск ", сподели Чарлз Лимоли от Калифорнийския университет в Ървайн (САЩ).

През последните години лекарите интензивно учат следствията от нескончаем престой в Космоса за човешкия организъм. Повечето от тези изследвания са извършени или на американски совалки, или непосредствено на МКС, както и на редица съветски биоспътници. Учените съумяха да разкрият редица закани за здравето на бъдещите марсиански колонисти или откриватели на дълбокия Космос.

Така опитите с мухи Drosophila посочили, че дългият живот в нулева гравитация води до намаляване на вродения имунитет и прави насекомите уязвими към гъбички, а също по този начин нарушава разчитането на редица гени. Освен това животът в Космоса форсира стареенето на костния мозък вътре, в който се образуват нови имунни кафези, а продължителното бомбардиране на мозъка с галактически лъчи необратимо снижава IQ-то.

Изявленията от този тип, както означават откривателите, постоянно провокират доста разногласия, защото учените не следят действителния резултат на галактическите лъчи върху мозъка на хората или други бозайници, а доста мощни лъчи на тежки или леки йони или други свръхчастици, имитиращи тяхното деяние.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР