Дълбоко технологичен иновационен порт откриха официално днес във Варна. Той

...
Дълбоко технологичен иновационен порт откриха официално днес във Варна. Той
Коментари Харесай

Във Варна откриха Дълбоко технологичен иновационен порт

Дълбоко софтуерен иновационен порт откриха публично през днешния ден във Варна. Той е вторият сходен, който започва в Европейски Съюз по новата Европейска стратегия за нововъведения. Основната му концепция е да сплотява и да сътвори партньорства сред академичната и просветителна общественост, науката и бизнеса. Дълбоките нововъведения са тези, които се стремят да дадат виновна най - огромните провокации, пред които сме изправени като общество. Избраните области за фокус на варненския порт са логистика, превоз, креативен и културен бранш. Това сподели еврокомисарят Мария Габриел, която се включи с видеообръщение към участниците в събитието по откриването, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Дълбоко софтуерен иновационен порт Варна има запаси, които следва да бъдат обединени. Това са най – към този момент образованите гении в района. По време на работно ми посещаване в Силициевата котловина преди 2 седмици всички вложители и създатели споделиха, че са впечатлени от равнището на гениите в Източна Европа. Ключова роля тук имат университетите. Основната цел на новата Европейска иновационна стратегия, която показах единствено преди три месеца, е да трансформира Европа в водач на четвъртата вълна на нововъведения. Миналата седмица стартирахме една от основните ни начинания по програмата – образование на 1 млн. гении в областта на дълбоките технологии в Европа. Дали сме си период в идващите 3 години тези 1 млн. гении да бъдат във всяка страна членка на Европейски Съюз, във всеки район. Да има толкоз момчета, колкото и девойки. “, сподели Габриел.
Еврокомисарят смята, че новите надълбоко софтуерни иновационни долини и портове следва освен да предизвикват нововъведенията в областите, само че и да подсигуряват, че постигнатите от долините триумфи са добре публикувани и известни на международната сцена на нововъведенията.

„ Цифровата гражданска война, която беше третата вълна от нововъведения, доближава своя връх. Сега Европа може да бъде подготвена за идната вълна – тази на дълбоките технологии. Целта на вълната от цифрови нововъведения беше да се улесни нашия живот и да се подобрят бизнес процесите. Новата вълна от нововъведения е фокусирана върху провокации в области, в които цифровите започващи мероприятия към момента не са имали роля. Това е в браншовете по превоз, селско стопанство, строителство и индустрия. Става дума за нововъведения, които са директно свързани с научните резултати в областите като нанотехнологията, квантовите технологии. Този тип нововъведения се нуждаят от мощен запас от гении, който този път включва освен софтуерни разработчици. Инженерите са в центъра на дълбоките теххнологични нововъведения. “, сподели още Габриел.

На среща на високо ниво на 23 ноември в Мюнхен Дълбоко софтуерният порт Варна ще се причисли към седем други надълбоко софтуерни иновационни долини от цяла Европа, с цел да образуват Алианс „ Начало на бъдещето “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР