Дълбоко разминаване между програма и провежданата от националните началници на

...
Дълбоко разминаване между програма и провежданата от националните началници на
Коментари Харесай

Цялото ръководство на БСП във Видин хвърли оставка

Дълбоко разминаване сред стратегия и провежданата от националните началници на партията политика е главен претекст

Деветима членове на Българска социалистическа партия оповестиха напускането на редовете на партията и видинската Общинска организация остана без управление. Решението и претекстовете си те оповестиха на конференция през днешния ден в пресклуба на във Видин.

В конференцията участваха Димитър Велков, ръководител на Областния съвет на Българска социалистическа партия и на видинската организация на социалистите, и Борислав Василев, заместител ръководител на Общинската организация на Българска социалистическа партия.

Димитър Велков прочете пред публицисти позицията на напусналите партията членове, под която те са положили своите подписи и са заявили, че приключват участието си в Българска социалистическа партия по лично предпочитание. Като главен претекст те са показали „ дълбокото разминаване сред програмата и задачите на Българска социалистическа партия и провежданата от националното управление политика “.

Според напусналите, вследствие на водената от централното управление на партията политика, се е „ обезличила идейната еднаквост на Българска социалистическа партия “ и тя се е трансформирала „ от всеобща партия, която сплотява съидейници, в лидерска партия, подчинена на угаждане на персоналните цели и упоритости на стеснен кръг хора “, „ от огромна лява партия на България Българска социалистическа партия се е трансформирала в дребна четвърторазрядна “.

В позицията още напусналите, заявяват, че са несъгласни с острата борба на управлението на Българска социалистическа партия с президента, „ която е лишена от всякаква политическа логичност и която явно обслужва ползи по дестабилизация на страната “.

Димитър Велков, разгласи, че в последните години е реалност организационният разпад на партията и разтрошаване на Общинската партийна организация във Видин, основаване на успореден център, отвън законно определените органи и отнемане на Видинската партийна организация от уставно финансиране.

Декларацията приключва, че напусналите членове „ не виждат в лицето на Нинова и групата ѝ политически морал и идейна посока за реализиране на левите хрумвания. Българска социалистическа партия загуби образа и демократичността си, трансформира се в лидерска партия и скоро хората ще дадат още веднъж тежката си оценка “, считат напусналите.

Борислав Василев, сподели пред публицисти, че вземането на решението за овакантяване на Българска социалистическа партия е било изключително тежко за всичките деветима членове. Защото те са трето потомство социалисти, закърмени с концепциите на партията, които са отстоявали и отстояват в своя умишлен живот.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР