Дълбочината в резервната скамейка на Англия може да наклони баланса

...
Дълбочината в резервната скамейка на Англия може да наклони баланса
Коментари Харесай

Ходъл: Англия има по-голяма дълбочина в състава от Франция, резервите могат да решат мача

Дълбочината в аварийна пейка на Англия може да наклони салдото в тяхна изгода в съботния четвъртфинал на Световното състезание против Франция, счита легендата и някогашен народен селекционер Глен Ходъл.

Актуалният управител на " трите лъва " Гарет Саутгейт разполага със забележителен набор от варианти, изключително в атакуващото звено, които могат да трансформират салдото в играта в третата третина на терена. И това донесе страховит резултат в Катар, като Англия към този момент означи 12 гола в четири мача.

Фокусът още веднъж е върху стартовия състав, където хора като Маркъс Рашфорд, Букайо Сака, Джак Грийлиш и Фил Фоудън ще се борят да вземат място до капитана Хари Кейн. Но Ходъл, който беше отпред на англичаните на Световното състезание през 1998-а година, счита, че опцията да се вършат промени в офанзивата в течение на срещата може да се окаже основен миг за крайния резултат.

" Мога да предвиждам, че срещата ще отиде в продълженията, само че считам, че Англия ще завоюва с помощта на своите запаси ", споделя Ходъл, който е гостуващ анализатор в платформата за спортни залози Betfair.

" Англия има футболисти, които могат да влязат като промяна и да се окажат значими. Защото срещата с французите може да се окаже по-равностойна и сложна за изплъзване, в сравнение с са очаквали всички. А може да се наложи и Англия да обърне резултата – нещо, което не се е случвало от началото на шампионата и още не са се сблъсквали с подобен миг ", разяснява някогашната британска звезда. 

" Франция даде отмора на много футболисти в мача с Тунис и в този дуел можеха да се видят слабостите им, защото влезлите хора не се показаха на равнище. Те нямат дълбочината в състава, която има Англия, изключително в предни позиции. А мачът може да се окаже в действителност доста равносилен и да се наложи да бъде решен от дребни елементи или свежи хора от пейката ".

Вариативността в британския състав е подчертана с съществуването на осем разнообразни голмайстора досега, до момента в който все още наподобява, че международните първенци се осланят най-вече на Килиан Мбапе.

" Мисля, че Франция е доста добър състав. Но те ли са изключителният тим на шампионата? Мисля, че не ", продължава Ходъл. " Те просто имат най-хубавия състезател на шампионата, който може да промени хода на мача самичък. Това е Килиан Мбапе и британските играчи би трябвало да го спрат ".

Но Ходъл вижда и проблеми при играта на Мбапе, като една от тях е отсъствието на ангажираност в отбрана.

" Има уязвимост и това е уговорката му в отбрана. Да ви кажа, не мисля, че непрекъснато ще се връща, с цел да следва Кайл Уокър. Но в случай че го направи, може да бъде нападнат и в това. Но нямам доверие, той просто не се ангажира в отбрана и това е нещото, което аз следя във всичките му мачове досега. И Франция му го разрешава просто тъй като е доста добър. Той стои и чака, с цел да получи топката на празно пространство и да направи самичък контраофанзива. Но Англия може да се възползва и безусловно да претрупа левия бек на съперника с хора ", дава препоръки някогашният атакуващ полузащитник от 70-те и 80-те години на 20-и век.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР