Далай Лама се извини в понеделник, след като видео, на

...
Далай Лама се извини в понеделник, след като видео, на
Коментари Харесай

Далай Лама се извини, след като целуна момче и го помоли да „смуче езика му“


Далай Лама се извини в понеделник, откакто видео, на което той целува дете по устните на будистко събитие, стана вирусно, предизвиквайки необятна рецензия и диспути онлайн. В публично изказване офисът на духовния лидер сподели:

„ Далай Лама постоянно нервира хората, които среща, по почтен и шеговит метод. Разпространен е видеоклип, който демонстрира скорошна среща, когато младо момче попита Негово Светейшество Далай Лама дали може да го прегърне. “ Продължава: „ Негово светейшество желае да се извини на момчето и фамилията му, както и на многото си другари по целия свят, за болката, която думите му може да са предизвикали. “

Далай Лама, добави той, „ съжалява за случая “. Видеото демонстрира по какъв начин Далай Лама целува момчето по устните му, до момента в който то се доближава, с цел да изрази почитта си. Тогава духовният водач може да бъде чут да споделя във видеото „ може ли да смучеш езика ми “ и да изплези езика си.

Въпреки това видеото – а по-късно и формалното изказване – разгневи потребителите на обществените медии. Някои наблюдаващи споделиха, че това е „ сходно на педофилия “, до момента в който други разясняват, че е „ страховито “ и „ непоносимо “. Друг консуматор попита будисткия духовник. „ Когато милиони ви гледат и следват, вашето държание и темперамент би трябвало да са непримирими. “ Един написа в Туитър: „ Напълно шокиран да видя този показ от #DalaiLama. В предишното също трябваше да се извини за своите сексистки мнения. Но да каже – смучи езика ми - на малко момче е непоносимо.” През 2019 година 87-годишният мъж трябваше да се извини, откакто сподели в изявление, че бъдещата жена правоприемник ще би трябвало да бъде „ по-привлекателна “.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР