Далас Маверикс се класира за полуфиналите на Западната конференция, след

...
Далас Маверикс се класира за полуфиналите на Западната конференция, след
Коментари Харесай

Далас, Финикс и Филаделфия са полуфиналисти в плейофите на НБА

Далас Маверикс се класира за полуфиналите на Западната конференция, откакто надделя Юта Джаз с 98:96 точки като посетител и завоюва серията от първи кръг на плейофите с 4-2 триумфа.

С по 24 точки за успеха на тексасци се регистрираха Джейлън Брънсън и Лука Дончич, като словенският гард остана покрай трипъл-дабъл, откакто добави девет битки и осем асистенции.

Спенсър Динуиди способства с 19 пункта от пейката, а Дориан Фини-Смит записа дабъл-дабъл – 18 точки и 10 битки. За „ джазмените “ Донован Мичъл бе най-резултатен с 23 точки, а Боян Богданович – 19, само че напъните им се оказаха незадоволителни и по този начин Юта е навън от плейофите след първото затруднение.

За Далас и Дончич, който завоюва първа плейофна серия в кариерата си, следва конфликт с поставения под номер 1 на Запад Финикс Сънс, който затвори серията с Ню Орлиънс Пеликанс след триумф в мач номер 6 със 115:109 като посетител.

Девин Букър се завърна след травма и вкара 13 точки за „ слънцата “, само че над всички бе Крис Пол, който приключи с 33 пункта, пет битки и осем асистенции, като не пропусна нито една от 14-те си стрелби от игра – 1/1 от тройката и 4/4 от наказателната линия. Деандре Ейтън завърши с 22 точки. „ Пеликаните “ отпаднаха в първи кръг с високо вдигната глава, като седем баскетболисти приключиха с двуцифрен точков актив, водени от Брандън Инграм с 21.

В Източната конференция, Филаделфия 76-ърс разруши Торонто Раптърс със 132:97 като посетител и затвори серията с 4-2 триумфа. След като поведе с 3-0 победи, Фили се отпусна и загуби идващите две срещи, само че не сбърка в мач номер 6 в Канада, в който господства „ динозаврите “.

Джоел Ембийд бе над всички за спечелилите с дабъл-дабъл – 33 точки и 10 битки. 25 пункта добави Тайрийз Макси, а Джеймс Хардън приключи с 22 точки, шест битки и цели 15 асистенции. За Раптърс Крис Буше и Паскал Сиакам комбинираха за общо 49 точки, само че техните старания не избавиха първенците от 2019 от отпадане в първи кръг. Фили ще играе на полуфиналите на Изток с поставения под номер 1 в конференцията Маями Хийт, който отстрани Атланта Хоукс в пет срещи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР