Видео показва, че американският представител от Тексас Рони Джаксън ругае полицаи, след като се бори на земята по време на родео

...
ДАЛАС (AP) — Полицейско видео, публикувано в понеделник, показва как
Коментари Харесай

ДАЛАС (AP) — Полицейско видео, публикувано в понеделник, показва как американският представител Рони Джаксън от Тексас е свален на земята от полицаи, ругаейки богохулно тях и заплашва да ги докладва на губернатора по време на кавга на родео миналия месец.

Във видеото от камерата на тялото бившият лекар на Белия дом може да бъде видян да се приближава до група хора, обграждащи 15-годишен момиче, което според властите е имало припадъци. Конгресменът републиканец с два мандата по-късно има нещо, което прилича на спор с един от хората, които се грижат за тийнейджърката, преди тя да бъде поставена на носилка.

Малко след това Джексън е свален на земята от поне двама офицери. 31-минутното видео, което има звук само в някои части, показва как служители обръщат Джаксън с лицето надолу и му слагат белезници, преди да му помогнат да се изправи.

„Ще се обадя на губернатора утре и аз Ще говоря с него за това (ругатня), защото това е (ругатня) нелепо“, Джаксън може да бъде чут по-късно да казва на щатски полицай с висок тон.

Държавната полиция публикува видеозаписа дни след като Джаксън защити действията си в публикация в социалните медии. Кейт Леър, говорител на Джаксън, повтори коментарите на конгресмена в изявление в понеделник, в което тя каза, че той е бил възпрепятстван да предостави медицинска помощ на тийнейджъра поради „прекалено агресивни и некомпетентни действия“ от служители.

“ Конгресмен Джаксън, като обучен лекар от спешното отделение, няма да се извини, че не е спестил усилия да помогне при спешна медицинска помощ, особено когато обстоятелствата са били хаотични и местните власти са отказали да помогнат на ситуацията“, каза Леър.

Малко след срещата шерифът на окръг Карсън Там Тери разговаря с Джаксън по телефона. Според писмения доклад на шерифа, Джаксън многократно е казал на Тери, че трябва да има последствия за заместниците, които са го закопчали с белезници. След като Тери отговори, че не е необходимо да бъде заплашван, Джаксън каза, че „той ще направи ада и ще дойде и ще ме погребе на следващите избори“, пише шерифът.

Джаксън беше избран през 2020 г., след като стана известен с прекомерните си изявления относно здравето на тогавашния президент Доналд Тръмп, докато беше главен лекар в Белия дом. Година по-късно генералният инспектор на Министерството на отбраната публикува язвителен доклад за поведението на Джаксън, докато е бил на работа в Белия дом. наруши правилата за пиене на алкохол по време на президентско пътуване и взе лекарства за сън с рецепта, което предизвика притеснения от колегите му относно способността му да осигури подходяща медицинска помощ.

Джаксън отрече обвиненията и каза по това време, че докладът беше „политическа хитова работа“.

___ Weber докладва от Остин, Тексас.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР