Дъжд от бомби от ивицата Газа, стотици бойци на Хамас

...
Дъжд от бомби от ивицата Газа, стотици бойци на Хамас
Коментари Харесай

Израел подцени способностите и плановете на Хамас

Дъжд от бомби от линията Газа, стотици бойци на Хамас нахлуват в Израел, избиват бойци и цивилни, вземат повече от 100 заложници. Това е най-лошият призрачен сън за страна, която се гордее, че има очи и уши на всички места. Експертът по Близкия изток Питър Лърнър твърди, че Израел е позволил неточности.

Разузнавателните служби на Израел са измежду най-хубавите в света, само че активността им не оказа помощ за попречване на офанзивите.
Само преди две седмици висши държавни чиновници и чиновници на разузнаването твърдяха, че Хамас не се интересува от необятен спор заради предходните им неуспехи. Те към момента ближат раните си, тъй като желаят да запазят контрола си над Газа и да не го излагат на риск. Това явно е неверна преценка, огромна неверна преценка на разследващата общественост.
Питър Лърнър – специалист по националната сигурност на Израел

Специалистът добавя, че израелската войска може да предприеме лимитирани дейности в регионите, където са взети заложници. Според него, нужно е да се обясни по какъв начин са позволени пропуските в сигурността, довели до така наречен „ израелски 11-ти септември “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР