Daimler AD представи електрическата версия на луксозния си модел Mercedes-Benz

...
Daimler AD представи електрическата версия на луксозния си модел Mercedes-Benz
Коментари Харесай

Иновации и модерен лукс: Новата електрическа S-Class на Mercedes

Daimler AD показа електрическата версия на първокласния си модел Mercedes-Benz S-Class, влизайки в борба за пазарен дял с водача в този сегмент Tesla.

Новият EQS е първият модел от фамилията на Mercedes-Benz построен върху специфичната платформа на компанията, предопределена за производството на електрически коли. Колата ще бъде пусната на пазара в Европа и Съединени американски щати през месец август тази година, след което ще пристигна ред на Китай през януари следващата година, предава Reuters.

Продажбите на електрически и хибридни коли в Европейския съюз са скочили близо тройно до 1 млн. броя през предходната година, оформяйки над 10% от общите продажби

 {{ otherArticle[0].article.title }}
По този въпрос се води жарък спор в Германия: Наистина ли...

" Вдигнахме летвата доста високо " с тази кола, показва изпълнителният шеф на Daimler Ола Келениус. " Потребителите в този сегмент чакат микс от хай-тех нововъведения и съвременен разкош... и тъкмо това се опитваме да реализираме с EQS ", прибавя тя.

Daimler към момента не са оповестили цената на новия модел, акцентирайки, че това ще стане през лятото.

Експерти предвиждат, че цената на автомобила ще надскочи сумата от 100 000 $, написа CNBC. Стартовата цена на Mercedes-Benz S-Class през 2021 година варира сред 94 000 $ и 160 000 $ на американския пазар. Моделите Mercedes-Maybach S доближават цени от 200 000 $.

В същото време, цените на Model S на Tesla варират сред 79 990 $ и 149 990 $.

Ола Келениус заобикаля да прави каквито и да е било съпоставяне с Tesla, чиято пазарна капитализация възлиза на над 700 милиарда $.

Въпреки това, новият EQS се пробва да конкурира Tesla с оптимален пробег от 770 километра и екрани (предлагани като спомагателна екстра), които покриват съвсем цялото табло на автомобила. Според някои анализатори, това е опит немската компания да присвои някои от съставените елементи, които характеризират моделите на Tesla.

В записка до клиент от тази седмица, Deutsche Bank назовава модела EQS „ борецът на Mercedes против Tesla”, смятайки, че колата „ вероятно ще сложи стандарт във връзка с техническите екстри, дизайн и качество”, както за обичайните автомобилни производители, по този начин и за новите играчи като Tesla.

Келениус чака, че над 50% от клиентите ще заплатят спомагателна сума за екраните по таблото, които бяха оповестени още при започване на тази година.

Размерът на новия " Hyperscreen " екран доближава 56 инча (142 см.), като слага в дребния си джоб 17-инчовите екрани на Tesla. Екстрата ще бъде употребена и за останалите нови електрически модели на Mercedes-Benz.



Келениус показва, че компанията няма да даде прогноза нито какви продажби от EQS чака, нито упования маржин в облагата, които би следвало да генерира новото возило.

Все отново шефът на Daimler признава, че компанията има високи упования от китайския пазар, където има „ голямо търсене” на обичайните S-Class модели.

Със своята платформа за електрически коли, Daimler се причислява към съперниците си от Volkswagen AG. BMW ще осъществя същия ход през 2025 година.

Брита Зеегер, мениджърът виновен за продажбите в Mercedes, разяснява, че стартирането на EQS съответствува с бързия напредък в търсенето на електрически коли, който изпреварва прогнозите на компанията от близкото минало.

„ Мислихме, че до 2030 година половината от нашите продажби ще се дължат на електрически коли” и хибридни модели, споделя Зеегер по време на конферентен диалог. „ Това, което виждаме в този момент... е по-силно търсене от страна на клиентите на електрически коли.Още по-уверени сме, че този скок може да се случи с малко по-висока скорост”, прибавя тя.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР