Дъхът ви замира. В шок сте. Потите се, нещо стяга

...
Дъхът ви замира. В шок сте. Потите се, нещо стяга
Коментари Харесай

Паник атака? Ето как можете да се справите!

Дъхът ви замира. В потрес сте. Потите се, нещо стяга гърдите ви... Налице е паник офанзива. Спокойно. Опитайте се да възстановявате дишането си и да се успокоите. Има метод да се справите. Вижте по какъв начин!

Паник офанзива можете да получите и поради натрупването на огромен стрес. Неочаквано. Мислите си, че държите всичко под надзор внезапно - хоп, организмът ви реагира.

Симптомите на паник офанзивата са доста и много разнородни. Ако усетите бодежи в региона на гърдите, зной, гадене, трептене, непонятен боязън, даже леко комплициране - значи си имате паник офанзива.

Често хората бъркат признаците с тези на инфаркта.



Всъщност паник офанзивата е знак, че нещо се е объркало. Че тялото ви към този момент не може да устоя на напрежението, на който го подлагате. И има потребност от отмора.

За да овладеете обстановката обаче, първо се концентрирайте върху дишането. Вдишвайте и издишвайте постепенно. Тактувайте си, правете го по този начин, че да имате темп, който да отвлече мислите ви от протичащото се, да ви помогне да поемете контрола над тялото си.

Просто се отпуснете и дишайте. Не мислете за нищо друго. Следвайте сигналите на тялото си и се пробвайте да му внушите, че всичко е наред и всичко ще бъде наред.



Преди време на сина ми постоянно му течеше кръв от носа и той се паникьосваше, а това утежняваше нещата. Давах му нещо да държи в ръка и да ми изяснява какво е то, каква е историята му. По този метод отвличах мислите му от шуртящата кръв, той започваше да диша по-равномерно, тялото влизаше в темп и кръвотечението спираше.

Важно е да реагирате умерено и да се концентрирайте върху нещо, което не ви натоварва, само че отвлича мозъка ви и оказва помощ на тялото да се отпусне. Паник офанзивата е просто част от един механизъм, чиято цел е да ни защищити от по-голямото прегаряне. Приемете я и вдишайте надълбоко. Издишайте и продължете напред.

За да сте по-спокойни, можете да се консултирате със експерт, който ще ви помогне да си изработите механизъм за справяне със обстановката - нещо като поредност от дейности, посредством които бързо да върнете спокойствието си.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР