ДАЕУ ще участва в свързани събития и публикуване на онлайн

...
ДАЕУ ще участва в свързани събития и публикуване на онлайн
Коментари Харесай

„Помисли, преди да кликнеш“: Започва Европейският месец на киберсигурността 2020 

ДАЕУ ще взе участие в свързани събития и издание на онлайн наличие

За осма поредна година, през октомври, стартира Европейският месец на киберсигурността (ECSM), чиято цел е популяризирането на сигурността в интернет измежду жителите на Европейски Съюз. Годишната осведомителна акция в региона на киберсигурността се координира от Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност (ENISA) и Европейската комисия. Тя се употребява с поддръжката на страните членки и на над 300 сътрудници от разнообразни браншове. Държавна организация „ Електронно ръководство " ще взе участие в свързани събития и издание на онлайн наличие, които може да следите на гщгхф9989+
Мотото на тазгодишната акция е „ Помисли, преди да кликнеш ". Призивът е за деликатно потребление на интернет, с акцент върху проблемите на сигурността във все по-цифровото ни всекидневие, изключително в изискванията на пандемията от COVID-19. Тази година вниманието е ориентирано към разнообразни тематики на киберсигурността, които ще оказват помощ на потребителите да разпознават киберзаплахите и да се приготвят за тях.
Първата тематика - „ Кибер измами ", проучва сегашни и евентуални киберзаплахи. Проявите ще се съсредоточат върху така наречен фишинг, проникването в служебната е-поща и измамите при извършване на покупки онлайн. Целта на тази тематика е да насърчи потребителите да се срещнат по-отблизо с кибер измамите, които ги заплашват при работа онлайн или при потребление на интернет за персонални цели.
На втората тематика - „ Цифрови умения ", ще бъдат отдадени голям брой просветителни действия за всеобщо разпространение на осведомителната сигурност. Тя обгръща въпроси, свързани с неприкосновеността на персоналния живот и електронните връзки, като отбраната на персоналните данни, кибертормоза и киберпреследването. Сесиите ще осведомят за нуждата от поддържане на киберхигиена и създаване на положителни привички онлайн.
Всяка година Европейският месец на киберсигурността сплотява европейците към тематиката за битката с киберзаплахите под мотото „ Киберсигурността е споделена отговорност ".
Изпълнителният заместник-председател с сектор „ Европа, готова за цифровата епоха " Маргрете Вестегер съобщи: „ В нашето всекидневие и икономически живот ние сме все по-зависими от цифровите технологии и по тази причина е нужно да осъзнаем, че киберсигурността визира всички ни. Важно е да си изградим инстикт да осигуряваме допустимо най-високо и модерно ниво на сигурност във всички жизненоважни браншове на стопанската система и обществото ".
Заместник-председателят Маргаритис Схинас, който дава отговор за одобряването на европейския ни метод на живот, споделя: „ Европейският месец на киберсигурността има за цел да се срещнем по-отблизо с въпросите на киберсигурността и с настоящото състояние при киберзаплахите. Сега е моментът да си напомним, че можем елементарно да подобрим личната си киберсигурност, като развием някои положителни цифрови привички. Киберсигурността е от значително значение за нашия европейски метод на живот ".
Комисарят по въпросите на вътрешния пазар, Тиери Бретон разгласи: „ Също като сухоземното, морското или въздушното пространство и цифровото осведомително пространство има от време на време своите пропуски в региона на сигурността, които изискват решение. Искрено желаем да осигурим на жителите на Европейски Съюз най-безопасното осведомително пространство в света. Ще го реализираме най-много посредством образоване. Такава е задачата на започващия от на следващия ден Европейски месец на киберсигурността за 2020 година Ще призовем всички към повече нерешителност в интернет и към построяването на нужните в бъдеще умения в региона на киберсигурността ".
Изпълнителният шеф на Агенцията на Европейски Съюз за киберсигурност, Юхан Лепасар, уточни: „ Тази година Европейският месец на киберсигурността изследва методите общата ни екосистема на киберсигурност да стане по-непробиваема посредством продан на най-хубави практики и създаване на умения. Ето два елементарни метода за ограничение на рисковете - човек би трябвало да знае, че съществува заплаха от киберизмами и да не щрака с мишката безогледно. ECSM ни обезпечава опция непосредствено да стигнем до жителите, предприятията и организациите от Европейски Съюз, с цел да ги срещнем по-отблизо с киберзаплахите, да допълним познанията им и дружно да продължим битката в региона на киберсигурността на всички фронтове ".
На формалния уеб страница на акцията - - потребителите могат да намерят потребна информация и материали за повишение на осведомеността по въпросите на киберсигурността. Всяка участваща държава- членка на Европейски Съюз, има специфична уебстраница с настояща информация. На разположение са препоръки на 23 езика, осведомителни материали, онлайн викторини, връзки към прояви и други Публикувана е и интерактивна карта със свободен достъп, където всеки може да взе участие в разнородни действия.
„ Помисли, преди да кликнеш ". Участвайте в Twitter с хаштаговете и, а също и във Facebook.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР