Дадохме 10-дневен срок, в който и правителството, и браншовите организации

...
Дадохме 10-дневен срок, в който и правителството, и браншовите организации
Коментари Харесай

Алибегов след срещата на туризма с Янев: Ще продължим да работим както досега – протестно

Дадохме 10-дневен период, в който и държавното управление, и браншовите организации би трябвало да свършат доста работа. Това сподели Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията след срещата на служебния министър председател с представители на туристическия бизнес и министри, представен от bTV.

„ Ще продължим да работим както до момента – протестно. В идващите дни ще депозираме нашите оферти в Министерството на туризма на база европейските практики “, сподели Алибегов.
По думите му предстоят срещи с новите министри на икономката и финансите, на които ще изложат опасенията си и това, което желаят да бъде променено в мярката „ 60/40 “.

Министърът на туризма Стела Балтова от своя страна съобщи, че на срещата всички са се обединили към няколко тези. Най-важната от тях е, че страната има потребност от работещ бранш „ Туризъм “.

" Всички желаят да работят, да не бъдат ограничавани и да дадат своя принос за развиването на стопанската система в страната ", сподели Балтова.
До 10 дни ще се направи втора среща, като през този интервал ще бъдат взети решения по три посоки:

- да бъде потърсена опция средствата, които са отделени за бранша в обновения бюджет, да бъдат употребявани за стимулиране на имунизационния развой. Страната ни има интерес от това да остане " зелена дестинация ", а условието за това е да бъде реализирано равнище на имунизация, което да разреши на задграничните туристи да пожелаят да посетят България;

- да се откри пакет от документи, които да удостоверяват сигурността на посетителите във всички места за настаняване, заведения за хранене и туристически обекти;

- още през днешния ден би трябвало да бъдат взети решения в вероятност 2022 година – с изключение на на практика и финансово-икономически ограничения.

Ваксинацията е опция за обезпечаване на стопански напредък, безапелационна бе Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм.

„ В този смисъл предложихме министърът на финансите да откри нужната форма, под която средствата, които бяха заложени през актуализацията на бюджета, да бъдат употребявани точно за обезпечаване на тласъци за имунизация на жителите “, сподели Карастоянова.

Тя разясни, че от години Националният ръб по туризъм упорства бюджетът на Министерството на туризма да бъде значително повишен в частта си за народен маркетинг и реклама.

Сред коментираните тематики на срещата със Стефан Янев е била и гарантирането на резистентност на туристическата промишленост през 2022 година, механизмът за който би трябвало да бъде направен със състава на това служебно държавно управление, с цел да не се допусне загуба в Брутният вътрешен продукт, изясни Карастоянова.

През идващите 10 дни би трябвало да бъдат подготвени и ограниченията, които ще създадат допустимо бизнесът да работи.

„ Това става през инструментариум от разнообразни типове проби, които удостоверяват здравния статус на всички ползватели на обществени услуги. Искаме този кръг от проби да бъде прилаган освен за прилагане на услуги в хотели и заведения за хранене, само че и в други браншове “, изясни Полина Карастоянова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР