Дадох много подробно същата информация и сведения, каквито дадох при

...
Дадох много подробно същата информация и сведения, каквито дадох при
Коментари Харесай

Петков след разпита: Няколко неща ме притесняват, сред тях докладът на АДФИ за ощетяване на бюджета


" Дадох доста в детайли същата информация и сведения, каквито дадох при първия разпит, просто влязох в по-висок подробност на пояснение ".

Това сподели министър председателят Кирил Петков след разпита в Софийската градска прокуратура. Той се яви в качеството на очевидец за осъществяване на още един разпит за вероятно изнудване на Васил Божков от страна на властимащите.

" Това, което споделих, е, че има няколко неща, които мен персонално ме тормозят. Първото е отчетът на АДФИ, където има ощетяване на бюджета с над 550 милиона ", изясни Петков.



По думите му настрана има централизация на евросредства в един реализатор.

" В доста от общините на България публичните поръчки са се провели по този начин, че има над 90% централизация единствено на един реализатор. Този отчет може да се покаже и дава съществени подозрения, че има непозволени дейности от ОСЕС, която е одитната изпълнителна организация под Министерството на финансите. Връзката е лицето Горанов, който дава отговор за ОСЕС ", сподели още Петков.

Разпитът на премиера като очевидец продължи повече от два часа и половина. Той се яви в СГП тъкмо в 10 часа тази заран и излезе минути преди 13 часа.

Първият разпит на Кирил Петков беше извършен от проверяващ служител на реда, който съгласно прокуратурата се явява незапознат орган. На същото съображение бяха преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова, както и на други очевидци.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР