Да запознаем международните си партньори с възможностите за туризъм и

...
Да запознаем международните си партньори с възможностите за туризъм и
Коментари Харесай

Министърът Проданов: Общините, бизнесът и държавата да работят в една посока – това е  ключът за развитието  на туризма 

Да срещнем интернационалните си сътрудници с опциите за туризъм и да представим интегрирани артикули, това е задачата на второто издание на Международния туристически и стопански конгрес, проведен от Община Чирпан и Регионалната асоциация на общините „ Тракия “, сподели при откриването кметът Ивайло Крачолов, който акцентира че с общи старания на локалната и на държавната власт и туристическия бранш могат да се получат предстоящите резултати. Във форума вземат участие кметовете на общините – членки на Асоциацията, посланиците на Индия, Сърбия, Израел, Босна и Херцеговина, Виетнам, Турция и други, представители на ТПП и на задгранични браншови организации, Тракийският и Югозападния университети и други

„, това е ключът за развиването на туризма. Министерството на туризма поддържа такива общини като Чирпан, които целенасочено работят за сполучливата политика. С моя екип сме подготвили няколко законодателни начинания, които да са в поддръжка на общата ни цел “, сподели министърът на туризма Христо Проданов, който се причисли към интернационалното събитие във втория панел, когато презентация направиха задграничните посетители. Идеята му ваучерите за храна да важат и за отмора на работещите и да се даде правото на хората да избират за каква цел да ги употребяват, бе призната с утвърждение. За да стане работеща би трябвало да се одобри и от народните представители, разясни още министърът.

По думите на кмета Крачолов предстоят общи начинания със сръбските общини Ниш и Пантелеймон, с италианските сътрудници от Борго Верчели и с браншови организации от Израел, Турция и Беларус. „ Целта ни е да сме потребни с такива конгреси, които да са платформа за начинания и общините ни да притеглят нови фенове. Поздравявам кмета на Чирпан за днешното събитие, което е в основата за икономическо развиване на общината и е знак за почитание и поддръжка за напъните на управлението в търсенето на нови благоприятни условия “, акцентира ръководителят на РАО „ Тракия “ Стефан Радев, кмет на Сливен.

„ Вярвам, че този извънредно значим конгрес е причина за капиталови планове, потребни партньорства и нови работни места с оглед за стопански планове “, приветства участниците във форума зам. регионалният шеф арх. Банко Банов.

Плакети за принос за развиването на туризма връчи кметът на община Чирпан на посланиците, на министъра на туризма, на браншовите камари и на кметовете на италианските и сръбските общини. Гостите участваха във винени турове в известните винарни на района, включиха се в ритуалната първа беритба на лавандулата и ще вземат участие в шествието на Международния фестивал на лавандулата в 19 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР