Да започнем с лошата новина: няма как да спрем напълно

...
Да започнем с лошата новина: няма как да спрем напълно
Коментари Харесай

Как да накараме котката да спре да драска по мебелите

Да стартираме с неприятната вест: няма по какъв начин да спрем изцяло котката да драска. Това е естествено държание за нея и го прави по няколко аргументи. Като метод да резервира ноктите си в идеална форма и да маркира територията си - както с образния знак на следите от надраскване, по този начин и с феромоните, които излъчва през лапите си. Освен това драскането предлага опция за положително разпъване.
 Сибирската котка - съвършеният домакински любим за хора с алергии
Сибирската котка - съвършеният домакински любим за хора с алергии

Хипоалергична, красива и неизискваща особени грижи

В края на краищата би трябвало да оставим котката си да бъде котка. Но въпреки всичко има някои способи да опазим дивана или килима. Ключът е да пренасочим своя обаятелен дребен унищожител към друга цел.

Отстраняването на ноктите на котките бе наклонност през 90-те години, която обаче в никакъв случай не би трябвало да бъде възкресявана. Оказва се, че процедурата е много жестока , защото включва отрязване на кокалчето от края на лапата на котката и може да аргументи дълготрайна болежка. Все по-голям брой ветеринарни практики отхвърлят да махнат ноктите или го вършат единствено в крайни случаи, в случай че притежателят другояче би се отказал от животното.
 Снимка 624210

Идеалното място за котките да употребяват ноктите си е особено предопределен за задачата дирек за драскане . Най-важният фактор, който би трябвало да вземем поради, когато го избираме, е текстурата - някои котки харесват по-неравни повърхности, до момента в който други избират корав картон или сизал. Друг въпрос е отвесен против водоравен дирек . Повечето котки обичат високите, само че някои избират повърхнина, изравнена със земята.

От огромно значение е и стълбът да бъде подложен на вярното място . Добре е да бъде там, където е привикнала да прекарва времето си и където получава внимание от притежателите. Това значи, че слагането на стълба за надраскване в рядко употребявано пространство няма да работи.
 Снимка 624211

Важно е да знаем, че не трябва да наказваме котката за нейните дейности . Вероятно единственото нещо, което ще реализираме по този начин, е висока степен на тревога. Вместо това може да възнаграждаваме животното за държанието, което желаеме, поучават от The Washington Post.

Колкото до мебелите у дома, има няколко метода, по които може да ги защитим . Например да ги облепим с специфична двустранна лента, която прави драскането по-малко удовлетворяващо за доста котки. Други варианти включват прибавяне на протектори или одеяла за отбрана на податливата на надраскване зона или увиване на материал като сизал към долната част на стол или диван.

И даже естетически всичко това да не ни подхожда, въпреки всичко би трябвало да знаем, че всичко това ще е краткотрайно. Докато котката се научи . А това рано или късно, ще се случи.
 Какво кара котките постоянно да избутват предмети
Какво кара котките постоянно да избутват предмети

Обяснението на един котешки табиет

Като краен вид е използването на протектори за котешки нокти , изключително за по-упоритите и разрушителни домашни любимци. Представляват дребни капачки, които се слагат върху естествените нокти. Така те разрешават на котката да продължи с обичаното си занятие, само че без да предизвиква толкоз доста опустошения. Предлагат се в разнообразни цветове - и котката наподобяват по този начин, като че ли има ослепителен маникюр .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР