Да спреш магистралите е лошо управление и поведение. В предишния

...
Да спреш магистралите е лошо управление и поведение. В предишния
Коментари Харесай

Редовният кабинет не е спрял лошите практики в строителството на магистрали, но пък е спряло самото им изграждане

„ Да спреш автомагистралите е неприятно ръководство и държание. В предходния длъжностен кабинет искахме да спрем неприятните практики, а не огромни инфраструктурни обекти. Сега след 7 месеца, ние намерихме не до такава степен изрично спрени неприятни практики, само че спрени огромни инфраструктурни планове ”, сподели пред Българска национална телевизия служебният министър на районното развиване Иван Шишков.

По думите му автомагистрала „ Хемус ” може да бъде строена до лот 3. Лотове 7 и 8 нямат трасе, пътят сред Търново и Търговище е „ фикция ”.

„ Ние строим автомагистрала до избрана точка и след това нямаме решителност от къде ще мине ”.

По думите му няма планувани автомагистрали и връзки сред тях. 

„ Политиците ги употребяват за една сцена, да се снимат. За страдание за 7 месеца бяха изгонени строителите от сцената, ние опитваме да ги върнем. Трябва да се възнамеряват всички автомагистрали и по какъв начин ще се стоят те ”, добави Шишков. Най-назад от „ Хемус ” е лот 2.

Добрата вест е, че до края на ноември може да работят всички тунели в Софийската част на аутобана, като ги няма стесненията, объркващи трафика от години.

Що се отнася до автомагистрала Струма не е ясно по какъв начин ще се мине през Кресненското дефиле.

„ Последният ден на постоянния кабинет нещата са върнати много обратно. Опитваме да спазим цялата процедура. До края на май следващата година би трябвало да се вземе решение за трасето, като в противоположен случай утвърдената Оценка за влияние върху околната среда (ОВОС) ще изтече и строителството ще се върне на изходна позиция ”.

Той уточни и различен парадокс - две години след появяването на свлачище на трасето преди тунел Железница, който е пред довеждане докрай, работата по ликвидирането му е стигнала единствено до разработване на абстрактен план.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР