Да спасим двете лъвчета Масуд и Терез е наша кауза.Това

...
Да спасим двете лъвчета Масуд и Терез е наша кауза.Това
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик: Да спасим двете лъвчета Масуд и Терез е наша кауза


Да спасим двете лъвчета Масуд и Терез е наша идея.Това съобщи на ексклузивен брифинг кметът на община Пазарджик Тодор Попов, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Попов разгласи претекстовете си за настояването двете лъвчета да бъдат преместени в пазарджишката зоологическа градина. На срещата стана ясно и че от общината ще търсят партньорство с фондация ''Четири лапи'', с цел да се направи най-хубавото за животните.

Да създадем най-хубавото за двете лъвчета и да им осигурим едни естествени условия за живот. Това е нашата цел, разгласи кметът на Пазарджик. Смятаме, че зоопаркът е уместно място за развъждането на тези животни, изясни още той.

След като разбрахме, че в Разград имат проблеми с тези животни, взехме решение да желаяме да ги вземем ние - това е нормална процедура сред зоологическите градини в България, акцентира той.

Попов акцентира, че с фондация ''Четири лапи'' са на една страна на тази идея. “Искаме тези животни да живеят добре и считаме, че имаме опит и подготвеност те да се усещат по този начин. Не желаеме да водим безмислени войни с никого, да покажем, че българите можем да се обединим към идеята, разяснява той.

Ние имаме опит в развъждането на такива животни, по тази причина ще бъде по-добре лъвчетата да останат в България, а не да заминат за Холандия, добави още Тодор Попов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР