Да слушаш пеенето на птичките сутрин, да се опияняваш от

...
Да слушаш пеенето на птичките сутрин, да се опияняваш от
Коментари Харесай

Да имаш селска къща по време на карантина е манна небесна

Да слушаш пеенето на птичките заран, да се опияняваш от аромата на нацъфтелите дървета, да си пиеш кафето навън, без да се притесняваш, че би трябвало да спазваш отдалеченост на два метра от някой. Това е предимство за хората, които имат къщи на село в този момент, по време на обществената изолираност поради епидемията от ковид. Освен,че могат да се любуват на природата, те имат опция и да свършат нещо потребно, до момента в който са в карантина, тъй като е известно, че в един селски двор работа постоянно има. Досегът до земята и опцията да посадиш в градината си зеленчуци, да отглеждаш плодни дръвчета или просто да се грижиш за лехите с цветя, сигурно е метод за оцеляване в тези сложни дни и терапия за справяне със напрежението.

Градските хора, затворени сред стените на жилищата си, рискуват да изпаднат в меланхолия, прочувствен срив и да си навлекат куп други неприятни преживявания, в случай че не съумеят да си намерят забавни занимания по време на изолацията, споделят психолозите.

Затова неслучайно доста столичани тези дни наемат цели къщи за посетители в региона на Велико Търново, търсейки успокоение и усамотение за фамилиите си.

 

Сега, когато би трябвало да съблюдаваме карантина поради ковид, в цялостна мощ можем да оценим преимуществото на селските къщи. От началото на годината има засилен интерес към този вид парцели, допуска се, че той ще се ускори още повече и след края на изключителното състояние. Това разяснява за „ Болярски вести ” Калоян Ганев, собственик на една от най-големите организации за недвижими парцели в района „ Сенчъри хоумс “.  Самият той се е изолирал със фамилията си в селския си дом и признава, че това е доста по-добре за децата му, за него и за брачната половинка му, в сравнение с да стоят в жилището си в града.

Тенденцията, която се регистрира в организацията тази година, сочи, че от ден на ден младежи, най-често фамилии, търсят парцели в селата към Велико Търново. Изключителен интерес и търсене, само че доста едва предложение има в Беляковец, Шемшево, Малък чифлик, Леденик и Дебелец, които са на път да се трансфорат съвсем в квартали на остарялата столица. Около 40-50000 евро е най-често цената, на която се подписват покупко-продажбите за относително поддържани хубави къщи.

През последните години са се нараснали покупко-продажбите с търговия на парцели в селата Драгижево, Миндя и Мерданя. Това, на което всички купувачи държат, е селата да имат организиран превоз до най-близките общински центрове, да имат магазини и да са благоустроени.

Въ времена на доста въпроси пред стопанската система, какъвто е сегашният миг с коронаривуса, за следващ път излиза на напред във времето истината, че една от най- сигурните вложения е в неподвижен парцел, показва Калоян Ганев. Той не се наема да  предвижда дали браншът на брокерските организации ще бъде обиден от рецесията и е по-скоро окуражен, че бизнесът ще съумее да стъпи на краката си. Страната ни е преживявала доста естествени, политически и стопански катаклизми във вековната си история, и е оцелявала, разяснява Ганев.

boliarinews.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР