Да си тийнейджър не е лесно. Да си шампион -

...
Да си тийнейджър не е лесно. Да си шампион -
Коментари Харесай

Нежни ръкавици: Историята на гимназистка световен шампион по кикбокс

Да си младеж не е елементарно. Да си първенец - също. Но да си първенец и младеж - това е към този момент комплицирана задача. Но тя е всекидневие за една гимназистка от Шумен. Наред с оценките в учебно заведение, тя печели и трофеи - по кикбокс.

Световен, вицеевропейски и балкански първенец по кик бокс - това са част от купите, които Полина Галинова има в своята витрина.

Преди съм упражнявала много други спортове - лека атлетика, хандбал, волейбол, признава тя. Не беше моето и пристигнах в залата - с момчетата, много мъжки спорт и започнаха да стават нещата, да ми подхожда. И на първото съревнование - беше 2012 година и спортната ми кариера не стартира доста добре …първите ми три надпревари са все с 2-ри места и на 4-тото - в Шумен, взех първото място след 2 победи, споделя младото момиче.

Когато идва в залата на 9 години я поема татко й - Галин Методиев, който сега е част от треньорския екип на националния тим.

На 7-8 години е била в залата, само че не ме слушаше. Затова я оставих да обиколи света - други спортове, след това си я взех при мен. Тя разбра, че с всяка една подготовка и всеки мач би трябвало да е по-сериозна и виновна. Самият спорт, самите надпревари и самата подготовка - добре й се отрази, споделя бащата.

Той е безапелационен - експанзията остава в залата, а тренировките те учат да си човек. Галин обаче не крие, че не е елементарно да си треньор по кик бокс на …дъщеря си.

Като във " Време разделно " - когато Кара Ибрахим попита татко си - за какво не даде Манол, а даде мен. Той му сподели - своето по-лесно ще го дадеш в сравнение с непознатото. Така и аз - нея бих я хвърлил в огъня. Другите деца - по-трудно и по-внимателно, а със своето си по-смел, изяснява треньорът.

Не съм имала единствено победи, само че и доста загуби - само че както споделя нашият треньор - това е едно ходило обратно, с цел да се дръпнеш и да се засилиш да направиш две напред, споделя Поли, само че засилката за нея минава през спаринг с много съществени сътрудници - постоянно много по-големи.

Когато си играл с мъже и когато ти излязат дами - е много по-лесно, усмихва се тя. А под ударите й попада 110-килограмовия Пламен Борисов, който има международна купа по муай тай. И той е безапелационен - Поли се държи като равносилен съперник.

А в триумфите на дамите в този другояче мъжки спорт, Поли вижда и една извънредно женска линия - женската завист. Това оказва огромна роля, споделя тя.Приятелите и съучениците пък се радват на триумфите на Поли.

Интересно е като ида на учебно заведение със синьо око, само че към този момент са привикнали, усмихва се тя.

А бъдещето на шампионката е обвързвано още веднъж със спорт и с …психология. Последната вест към Поли е, че тя към този момент е призната тази компетентност във Варна. Въпреки всичко тя няма да изостави кик бокса. А и преди образователната година следва държавното състезание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР