ДА СИ РОДИТЕЛ НА БЕБЕ или малко дете е най-великото

...
ДА СИ РОДИТЕЛ НА БЕБЕ или малко дете е най-великото
Коментари Харесай

Наръчникът за отчаяни родители е в магазина на Списание 8

ДА СИ РОДИТЕЛ НА БЕБЕ или малко дете е най-великото премеждие от всички, когато не си грохнал/а от отмалялост. Специалистът по съня – Алексис Дюбиеф от известния уеб страница Precious Little Sleep, дава сполучливи, налични и гъвкави способи, които са основани на дългогодишни проучвания и които доста щe подобрят съня на твоето дете.
Тази книга ще ти помогне да се оправиш с най-заплетените проблеми на съня, в това число:Навигирането като познавач през сложните интервали с новородено бебеПриучаване на детето да спи през цялата нощОтказване от нощния млечен ресторантОвладяване на неуверения танц, наименуван здравословна дрямкаПреминаване през компликациите при съня на напълно дребни деца и такива в предучилищна възрастАко търсиш книга с на практика решения за възстановяване на съня на твоето дете, която да не те приспива, то тази е за теб!

„ Чрез страниците на тази книга Алексис Дюбиеф се трансформира в приятелката, която всички сме си мечтали да имаме, с цел да ни води през мистериозния свят на бебешкия сън. Съветите й са научно обосновани и подкрепени от нейния опит при работата й с доста фамилии, само че също по този начин са практични, цялостни с емпатия и най-много ЗАБАВНИ. Тя е основала незаместим справочник, който е наслаждение да се чете даже – или изключително – от недоспали родители. “АЛИС КАЛАХЪН, създател на The Science Of Mom

ЗА АВТОРААлексис Дюбиеф ражда първото си дете през 2006-та и бързо осъзнава, че сънят – или неналичието му – e камшик за нейното битие. И въпреки това, нито една книга, уеб страница или общественост наподобява не разполагат с подготвени отговори по отношение на тази обстановка. С мисълта, че „ тематиката не би трябвало да е чак толкоз комплицирана ”, тя прекарва идващите 5 години в изследване и разбор на бебешкия сън. Като сплотява научни доказателства и познания, събрани от работата си с хиляди фамилии, тя основава блог-подкаста Precious Little Sleep през 2011-та. Само за няколко къси години планът, основан от чист интерес и предопределен да разбули мистерията на бебешкия сън, се трансформира в известна онлайн дестинация за недоспали родители от целия свят.

Той събира милиони посещения годишно и си основава предани почитатели. Дюбиеф е магистър по финанси и има магистърска степен по бизнес администрация от Колорадския университет. Практикуваща тичане измежду природата и присъединяване в Спартански надпревари, тя написа и буни духове близо до Бърлингтън, Върмонт, дружно със съпруга си и двете им момчета, които порастват по-бързо, в сравнение с би й се желало.


Бележка до моите лишени от сън читатели
Аз не съм медицински експерт и в никакъв случай не съм била подобен. По-скоро съм препатил родител. Работила съм с доста фамилии, борещи се с проблеми, свързани със съня, и съм говорила с безчет експертни лица. Също така съм изчела стотици медицински или научни проучвания, които са посочени в бележките, с цел да не ти се постанова и на теб да го правиш. (Цитираните трудове, обаче, са подобаващи, при положение, че ти потрябва приспивно четиво.)
Книгата е най-полезна за тези обезверени родители, които отглеждат бебоци от 0 до 12 месеца и дребни дракончета от 1 до 3 години.

Купете книгата от тук

Издателство: supernova

ЦИТАТИ ОТ ПОВЕЛИТЕЛИ НА СЪНЯ
„ Знаех, че да бъда родител щеше да е мъчно. Не очаквах обаче, че ще е толкоз мъчно. Истина е, че отговорите, от които се нуждаех, съществуваха, единствено че не на мястото и под формата, от която лишеният ми от сън, пихтиест мозък се нуждаеше да обработи. В търсенето ми на отговор на обикновен въпрос като: „ Как да накарам детето си да спи повече от 20 минути? ", се бях трансформирала в любител-учен по съня. “
„ Тази книга е всичко, което не знаех, а желаех да знам тогава в първите мигове като родител. Това са тествани във времето и основани на факти средства, с които да се оправиш с всички инциденти, огромни или дребни, които стоят на пътя сред пълноценния сън и твоето семейство. "
„ Тази книга ще ти помогне да направиш проект, с който да улесниш детето си да спи по-добре. Нуждаеш се от проект. Не от 5, просто от един. Знам, че разполагаш с 9 книги за бебета, само че дано в идващите две седмици, аз и ти да бъдем моногамни. Сложи си детективската шапка, прочети книгата, създай си проект и го следвай. Ако след няколко седмици откриеш, че връзката ни куца, си свободен/а да тръгнеш по други срещи. Обаче дано си дадем същински късмет, да? "

„ На моменти, да помогнем на децата си да заспят ни наподобява като тежка задача. Такава, която ще отнеме месеци, голяма инвестиция в екипировка и която е малко повече от леко ужасяваща. Като изкачването на Килиманджаро. Била съм там, в подножието на планината и съм си мислила: „ Това е ужасна концепция ". Но в този момент съм на върха и ти споделям: „ Ехо, приятелю, качвай се! Изобщо не е толква зле, колкото си мислиш, че ще е. И гледката отсам е невероятна! "
„ Той в никакъв случай не спеше. Никога. Костваше ми 45 минути тежък физически труд, с цел да го накарам да поспи най-малко 20 минути. Приспиването вечерно време беше изтощителен развой, който траешe повече от Оскарите. По-лошото е, че това беше повече от ненужно, тъй като той по този начин или другояче будуваше по цяла нощ, постоянно на дълги, безутешни шпации. Във всички книги пишеше, че това е обикновено, че някои бебета са си такива и че в случай че са по-придирчиви, значи, че просто имат потребност от повече обич. Не го обичах задоволително?! Невъзможно! Та аз го обожавах до обезсърчение. "
„ Чувствах се като избледняла, призрачна версия на предходното ми Аз, толкова износена, че слънчевите лъчи можеше да прозрат през мен. Едновременно обичах и недоволствах против Дънкан. Представях си по какъв начин го оставям на мъжа ми и ходя на хотел. Само за ден, сама. Рай! "
„ Моята [майка/свекърва/съседка/приятелка] ме мисли за ужасяващ човек, защото слагам бебето си в люлка. Може ли да ми окажеш помощ да ги убедя в противното? Не. Виж – има единствено трима души, които би трябвало да подкрепят избора ти на родител: ти, сътрудникът ти и педиатърът. Вие тримата ще преценявате много неща дружно през годините (какъв е този обрив, поведенчески проблеми, тематиката за секса...). Всички останали могат малко или доста да си гледат работата. Любезното, само че твърдо „ Оценявам загрижеността ти, само че сме удовлетворени от решението, което взехме " е напълно достатъчно. "
„ Да окажеш помощ на детето си да придобие здравословни привички за сън е едно от най-хубавите неща за него. Много се шуми по отношение на това по какъв начин би трябвало да се държи един родител и е елементарно да се почувстваш под напън. Истината е, че целият този звук се свежда до следното: дай на рожбата си всичката обич, на която си способен/а, чети й всеки ден, играйте си на открито и й помогни със спането. Дори само тези неща да направиш, ти и отрочето ти ще сте върхът. "
„ Не би трябвало да изпадаш в суматоха... Фактът, че четеш тази книга, значи, че си угрижен родител, който схваща какъв брой значим е здравият сън. Притежаваш повече от нужното, с цел да окажеш помощ на бебето или подрастващото си отроче да стартира да спи добре, както и да се оправиш с каквито и да било други усложнения. "
„ Умението да заспиваме не е наследствено – то би трябвало да се научи. Ти учиш бебето да заспива от момента на раждането му, евентуално посредством някаква комбинация от кърмене, хранене, потупване, гушкане и люшкане. "
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР