„Да си добра опозиция не е време на леност и

...
„Да си добра опозиция не е време на леност и
Коментари Харесай

Дончев: Добрата опозиция може да подобри качеството на управлението


„ Да си добра съпротива не е време на леност и бездействие. Да си вършиш добре работата значи освен да поддържаш директен контакт с хората, само че да бъдеш и съответен коректив ш да критикуваш”. Това съобщи Томислав Дончев, представен от Нова телевизия. „ Една добра съпротива се приема, че може доста да усъвършенства качеството на ръководството и мисля, че това правим”, добави той.

„ Ние напълно доброжелателно и безплатно сме правили няколко положителни оферти. Такива, които биха обуздал сметките за ток за бизнеса. Ако някой се беше вслушал – освен бизнесът щеше да има по-ниски сметки за ток, само че и хората щяха да имат артикули на по-ниска цена. Не знам дали заради политически нарцисизъм или късогледство, само че никой не се съобрази с тях”, разяснява още Дончев.

Според него най-сериозният сложен проблем сега в обществото ни е разделянето в него.

„ То е разграничено на 5-6-10 враждуващи групи, които не могат да намерят модус за единодушие. Това е и политически проблем, само че е и публичен преди този момент. Това е като семейство, в което всички членове имат разнообразни показа по какъв начин да си уредят живота. Докато този токсин на омразата и взаимното съмнение не бъде отстранен, не ни чака нещо добро”, счита той.

По думите му постоянно има мотив да се скараш с някого или да си му афектиран, само че това, което се намира по-трудно е причина да направиш нещо, дружно с другите.

Той разяснява и спречкването сред депутата от „ Продължаваме Промяната” Искрен Митев и ръководителя на „ Възраждане” Костадин Костадинов.

„ Не очаквайте от мен да морализаторствам. Но като чувам равнището на дебата, в случай че позволите да се пошегувам, ми се коства, че в някои случаи е по-добре да има един прекрасен пердах и да се свърши тази работа. Извън шегата - уверен съм, че когато хората са дали своят вот на изборите, не са изпратили никого там, с цел да се бие.

Запитан по какъв начин прави оценка работата на актуалното Народно събрание, той отговори: „ Народните събрания от лятото на предходната година се занимаваха повече с предизборните страсти, които всяка партия беше инжектирала в пленарна зала и не съумяха да свършат нищо. Това Народно заседание някак си съумя да избере държавно управление. От там нататък, като изключим приемането на бюджета, с всички рецензии и въпросителни, не съм забелязал да тече някаква трескава парламентарна активност от този вид, който е потребен за хората – приемане на закони. Няма особена законодателна самодейност нито на равнище коалиция на ръководещи, нито от МС”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР