Да се върнем на въпроса: в онова видео опипва ли

...
Да се върнем на въпроса: в онова видео опипва ли
Коментари Харесай

Остри операции на галактическите служби

Да се върнем на въпроса: в това видео опипва ли Киро Лена (нарочно го пиша по този начин, с цел да остане известна двусмисленост кой кого опипва)? Защо е това опипване, къде, по кое време, в какъв брой часа се е състояло и какви заеми е раздавала ББР в това време? Злоупотребяват ли тези двамата с държавния аероплан за сантиментални уикенди в Солун? Пишат ли се на ръка хвърчащи листчета за вероломно повдигане на ветото от РСМ?... Всичко това са компромати за срутване на държавното управление - спор няма. Защото едно е обещано събитие да се случи, а напълно друго е медиите да му вдъхнат живот, да въвлекат в него всички будни съвести и по този метод да основат заблуда за публично мнение. И дано кажем още един път: в съвсем всички случаи компроматът е истина. Неприятна, излагаща, само че истина. Компрометиращата неистина се назовава " клюка ".

Няма спор, че това са проведени компромати, само че остава въпросът кой и за какво ги провежда. И най-важното: дали тайните сили, които в този момент желаят да смъкват Кирчо, са същите тези секрети сили, които преди време го инсталираха за всеобщо учудване? Вероятно не са, тъй като другояче би било напълно налудничаво. Освен в случай че не са едни разочаровани секрети сили. Освен в случай че не са едни прецакани секрети сили. Възможно е да са го конфигурирали американците и в този момент да желаят да го деинсталират, тъй като се е видяло, че клин за зеле не става от него. Или пък да са го конфигурирали руснаците и в този момент да желаят да го смъкват по безусловно същата причина плюс тази, че ги е предал най-вероломно в интерес на американците, които все пак желаят да го смъкват. Виждате ли какъв брой заплетени, какъв брой комплицирани, само че и какъв брой вълнуващи са игрите на властта!

Всъщност евентуалните искащи да смъкват това невиждано държавно управление са не повече от четири: 1) Бойко Борисов, тъй като той желае да смъкна всичко живо както в политически, по този начин и в битово-чувствен план; 2) Ченгетата, тъй като по принцип те са в основата на всичко, за което няма явно обяснение; 3) Путин, тъй като не пуснаха самолета на Лавров; 4) Извънземните, тъй като по този начин.

След подлия удар на тайните сили, демократичният авангард скочи кат " един на поле брани да пази вероломно нападнатия Кирил Петков (виж, тук, където има цялостен и къс член, е без подозрение кой кого защитава). И може би с право скочиха, като се има поради гнусния метод, по който фейсбук зевзеците поеха тематиката и взеха да се гъбаркат с младите влюбени - но то не било за гѫза, а за парапета и в случай че не за парапета, тъй като парапет нямало, било за стъпалата; но те били завиждали на Лена, тъй като била хем интелигентна, хем красива (накратко: умнокрасива), била отличничка и била учила в Харвард. Забелязвате ли по какъв начин за няма и година и " Харвард " се трансформира в мръсна дума? Написаха: " Атаката против Лена Бориславова е характерен образец за жесток сексизъм и мизогиния ", а както всички знаят, бруталният сексизъм и мизогинията са обичайни консервативни полезности. Цялата тая гнусота била атентат от страна на статуквото, била напълно в негов жанр, а не като шкафчетата и кюлчетата, които не са компромат, а дело родолюбиво. Истината обаче е друга.

Г-н Атанас Атанасов от ДСБ изясни защо в действителност става дума: " В ход е остра интервенция на съветските служби да смъкват властта. Активни са всички категории секретни сътрудници (резиденти, сътрудници за въздействие, спящи кафези и т.н.), вербувани на идейно-политическа основа, разнообразни типове зависимости, материална или друга заинтригуваност ".

За мен, а и за други елементарни жители на моето интелектуално равнище, наподобява, че съветските служби би трябвало да са големи кретени, с цел да желаят да смъкват държавно управление, в което тяхната Българска социалистическа партия след толкоз време апетит и подсмърчане край трапезата най-накрая е на власт. А може би пък замисълът е в идващото държавно управление да е освен Българска социалистическа партия, ами и Стефан Янев с русофилската си групировка, че дори и Костадин Костадинов, който по принцип не обича да го назовават Костя Копейкин и по тази причина няма да го назоваваме по този начин. Знае ли човек, всичко може да е...

Така или другояче параноята на Атанас Атанасов е пример на една типична мисловна настройка, съгласно която ние сме някакъв извънредно популярен и сръчен народ, само че всички се надпреварват да тикат прътища в колелетата ни. Ако не беше заговорът на великите сили срещу нас (още от дълбока византийска древност), ние неизбежно щяхме да разгърнем националните си гении, щеше да разцъфти самобитният ни сексапил и да покорим света - вижте единствено календара на прабългарите, има ли по-точен от него! Вижте розовото масло, вижте киселото мляко, вижте най-накрая и Джон Атанасов!

Защо светът се държи по този начин? Много просто: прави го от злоба, с цел да ни попречи да се осъществяваме и да разгърнем историческия си капацитет. Това е едната доктрина. Има обаче и друга.

Според другата доктрина ние сме някакви полуцивилизовани диваци (скити или хуни), вклинили се в миг на историческа уязвимост сред Изтока и Запада, заради което Изтокът и Западът се надпреварват да ни асимилират или най-малко да ни вкарат в областта на своето въздействие (което през днешния ден правят съветските служби, например), с цел да прецакат другата страна. В допълнение към дивачеството ни би трябвало да се отбележат и неколкократните изтребвания на българската интелигенция, последното от които е през не толкоз далечната 1945, а се твърди, че има и още едно след 1989 под формата на така наречен " приключване на мозъци ". Всичко това ни прави нация второ (в най-хубавия случай) качество и не трябва да се учудваме, че сме играчка в ръцете на другите народи. Всички претърпени от нас произшествия са изцяло закономерни. И изцяло заслужени.

Разбира се, и двете теории са крайности. И двете приказват за съществуването на някакви национални комплекси. За комплекси на нация, състояща се в деня на своето възрожденско раждане от 95% селяни. Нация, която до момента в който Бах е композирал своите токати и фуги за орган, е свирела на издълбана пръчка (кавал) и одрана коза (гайда).

И двете теории не дават отговор до дъно на истината, макар че съдържат немалки елементи от нея. Най-сетне и двете в подобаващи моменти се инструментализират за конюнктурни политически потребности на една или друга партия. Не е неразрешено партиите да си играят с националното самочувствие. Не е неразрешено да си играят и с историята, с цел да коват своите идеологеми. Но от време на време е нездравословно, тъй като подлудяват хората. Ще го побъркате тоя народ бре, хей!!!

Но да докарат народа до полуда не е най-големият грях на партиите. Най-големият им грях е да докарат народа до ненавист. До безспорна ненавист, която първо избухва, а чак по-късно търси накъде да се насочи. Какво значение по дяволите има дали това стълбище, по което през злощастната неделя са се промъквали Кирил Монтеки и Лена Капулети, е имало парапет или не е имало? Злото е сторено. Духът е пуснат от бутилката. Народът за следващ път е повярвал, че го ръководят нечестивци. А дали това е по този начин? Отговорът, приятелю, се носи с вятъра, отговорът се носи с вятъра. Освен това мисля, че Картаген с всичките си стълбища и секрети любовни гнезда би трябвало да бъде опустошен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР